Aktualna situacija oko koronavirusa u Varaždinskoj županiji

Aktualna situacija oko koronavirusa u  Varaždinskoj županiji

U Varaždinskoj županiji je tijekom 24 sata evidentirano 25 novih slučajeva zaraze koronavirusom. Broj novozaraženih u tjedan dana na 100.000 stanovnika je 279, dok je 14-dnevna incidencija na 100.000 stanovnika 539.Na bolničkom liječenju u Općoj bolnici Varaždin nalazi se 88 osoba s težom kliničkom slikom, od kojih je 58 smješteno na lokaciji u Varaždinu, a 30 osoba se nalazi u Klenovniku. U jedinici intenzivnog liječenja, na respiratoru, nalazi se 11 osoba, a posljednjih 24 sata preminule su četiri osobe pozitivne na COVID-19.Tijekom jučerašnjeg dana testirano je 753 uzoraka, pri čemu udio pozitivnih u svim testiranim uzorcima iznosi 3 posto.Od početka epidemije na području Varaždinske županije evidentirano je 16.858 osoba pozitivnih na COVID-19. Aktivnih slučajeva je 476.

 Sve odluke Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske su dostupne na njihovim službenim stranicama: https://civilna-zastita.gov.hr/odluke-stozera-civilne-zastite-rh-za-sprecavanje-sirenja-zaraze-koronavirusom/2304.

Jednako tako su i sve preporuke Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo dostupne na webu putem sljedeće poveznice: https://www.hzjz.hr/sluzba-epidemiologija-zarazne-bolesti/koronavirus-najnovije-preporuke/ .

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.