Danas 61 pozitivan nalaz na SARS-CoV-2 virus u Međimurskoj županiji

Danas 61 pozitivan nalaz na SARS-CoV-2 virus u Međimurskoj županiji

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije u protekla 24 sata obrađeno je 209 uzoraka, od čega je evidentiran 61 pozitivan nalaz na SARS-CoV-2 virus u Međimurskoj županiji, što je 29,1% pozitivnih od broja testiranih. U protekla 24 sata oporavila se 31 osoba. Broj pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji na današnji dan je 410. 

Iz drugih županija javljeno o 6 pozitivnih slučajeva osoba s prebivalištem/boravištem u Međimurju. Do danas je u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda za javno zdravstvo uzeto 48 548 uzoraka, ne računajući testiranja građana u drugim ustanovama unutar i izvan Međimurske županije. U Županijskoj bolnici Čakovec hospitalizirana su 32 pacijenta pozitivna na SARS-CoV-2 virus. U protekla 24 sata hospitalizirana su 2 pacijenta, otpuštena su 4 pacijenta, dok je 1 pacijent na invazivnoj respiraciji. U protekla 24 sata nema preminulih osoba. Od 25. veljače 2020. godine, kada je zabilježen prvi slučaj zarez u Hrvatskoj, do danas u Međimurskoj županiji ukupno bilježimo 12 803 oboljelih osoba, a ukupno se oporavilo 12 138 osoba. Nastavno na trenutnu epidemiološku situaciju gdje se Međimurska županija posljednjih dana susreće s povećanim brojem oboljelih od SARS-CoV-2 virusa, u skladu s uputama Ministarstva znanosti i obrazovanja, Stožer civilne zaštite Međimurske županije donio je preporuku da se nastava nakon proljetnog odmora školske godine 2020./2021. godine, za školske ustanove kojima je Međimurska Županija osnivač održava on line, odnosno da se narednih tjedan dana primijeni C model nastave.  

Stožer civilne zaštite Međimurske županije odlučio je da sljedeći tjedan, prvi nakon proljetnih praznika, svi učenici nastavu prate od kuće da bi se smanjila mobilnost i kontakti svih sudionika o obrazovnom sustavu, a školama i epidemiolozima ostavilo dodatno vrijeme za analizu epidemiološke situacije, za strukturalnu analizu podataka te, sukladno njima, za pripremu nastave na najsigurniji način. 

Međimurski su učenici velik dio nastavne godine već proveli u školskim klupama tako da je procijenjeno da dodatni tjedan nastave na daljinu neće ugroziti realizaciju školskih kurikuluma, a niti uspješan završetak školovanja za međimurske maturante. Nadamo se da će nakon ovih tjedan dana nastave na daljinu epidemiološka situacija biti povoljnija te da će se stvoriti uvjeti da se međimurski osnovnoškolci i srednjoškolci u svojim školskim klupama zadrže do kraja nastavne godine.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.