HUT izražava zadovoljstvo i snažno podržava početak organiziranog cijepljenja turističkih djelatnika

HUT izražava zadovoljstvo i snažno podržava početak organiziranog cijepljenja turističkih djelatnika

 

Hrvatska udruga turizma (HUT), krovna udruga turističkog sektora u Hrvatskoj, izražava zadovoljstvo i snažno podržava inicijativu Ministarstva turizma i sporta o početku organiziranog cijepljenja turističkih djelatnika te je spremna,zajedno sa svojim članicama aktivno se uključiti u operativnu provedbu programa.

U HUT-u smatramo kako je cijepljenje turističkih djelatnika od sredine travnja kvalitetna i pravovremena mjera koja će  biti naša najjača promotivna poruka u ovom dijelu  turističke godine. Posebno je važno što se uz stalne djelatnike ovaj program cijepljenja u turizmu odnosi i na sezonske djelatnike.

”Početak organiziranog cijepljenja turističkih djelatnika u ovoj fazi  pripremi turističke sezone je odlična mjera, a mi ćemo napraviti sve što može da se što veći broj zaposlenika i sezonaca animira na cijepljenje. Svima u sektoru je jasno da je uspjeh turističke sezone vezan uz epidemiološko stanje te percepciju Hrvatske kao sigurne destinacije, apravovremeno i organizirano cijepljenje turističkih djelatnika je jedan od najvažnijih čimbenika koji će to i omogućiti.”, izjavio je Veljko Ostojić, direktor HUT-a.

U kontekstu dodatnog jačanja percepcije Hrvatske kao sigurne destinacija, u HUT-u pozdravljaju i inicijativu širenje mreže testiranja za goste u turističkim destinacijama antigenim testovima, a kroz formiranje značajnog broja dodatnih punktova za testiranje u turističkim destinacijama.

 

 

 

 

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.