Domovinski pokret - župan

Sredinom travnja počet će cijepljenje 70.000 turističkih djelatnika

Sredinom travnja počet će cijepljenje 70.000 turističkih djelatnika

- Sredinom travnja počet će cijepljenje 70.000 turističkih djelatnika, a anketom smo došli do broja od oko 68.000 turističkih djelatnika koji bi se željeli cijepiti - kaže ministrica turizma i sporta, Nikolina Brnjac.  
- Turistički djelatnici su u direktnom kontaktu. To je epidemiološka mjera kojom možemo spriječiti daljnja žarišta.Prvenstveno će se gledati kakva je epidemiološka situacija. Nakon toga, naravno da će turisti gledati kakva je procijepljenost turističkih djelatnika. Važan im je i segment samog projekta Siguran boravak u Hrvatskoj ili Safe stay in Croatia, gdje smo razradili sve epidemiološke standarde, protokole, zajedno s HZJZ-om, kojih se trebaju pridržavati svi naši u turističkom sektoru," rekla je.
Do sada oko 12.000 objekata dobilo je oznaku Safe stay in Croatia. Uvedene su tri razine kontrole - jedna će ići od Ministarstva, a druga će biti sa strukovnim udruženjima. Treća i najvažnija je sam gost - turist će moći vidjeti kako se netko i pridržava li se svih mjera i protokola.  
On će putem QR-koda u tom objektu u kojem se nalazi vidjeti koji su to protokoli, koji su standardi, pridržavaju li se svi toga i direktno će moći poslati mail, svoj komentar, koji ide direktno na Ministarstvo, i u tom slučaju, ako je negativan, taj objekt neće dobiti tu oznaku - rekla je ministrica te dodala da će za antigenske testove na mobilnim punktovima za testiranje stranih gostiju koji se vraćaju u svoje zemlje Država pokriti dio troška..

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.