U Varaždinskoj županiji 88 novih slučajeva zaraze koronavirusom, 110 u bolnici, 15 na respiratoru, 2 osobe preminule

U Varaždinskoj županiji 88 novih slučajeva zaraze koronavirusom, 110 u bolnici, 15 na respiratoru, 2 osobe preminule

U Varaždinskoj županiji je tijekom 24 sata evidentirano 88 novih slučajeva zaraze koronavirusom. Broj novozaraženih u tjedan dana na 100.000 stanovnika je 426, dok je 14-dnevna incidencija na 100.000 stanovnika 707.Na bolničkom liječenju u Općoj bolnici Varaždin nalazi se 110 osoba s težom kliničkom slikom, od kojih je 68 smješteno na lokaciji u Varaždinu, a 42 osobe su u Klenovniku. U jedinici intenzivnog liječenja nalazi se 18 osoba, od kojih je 15 na respiratoru, a u posljednja 24 sata preminule su dvije osobe pozitivne na COVID-19. Ukupno je do danas u Varaždinskoj županiji evidentirano 428 preminulih osoba pozitivnih na COVID-19.Tijekom jučerašnjeg dana testirano je 475 uzoraka pri čemu je udio pozitivnih među simptomatskim pacijentima 32 posto, a udio u svim testiranim uzorcima iznosi 19 posto. Od početka epidemije na području Varaždinske županije evidentirane su 17.542 osobe pozitivne na COVID-19. Aktivnih slučajeva je 746. I dalje se pozivaju svi građani da svoj interes za cijepljenjem iskažu prijavom na portalu cijepise.zdravlje.hr jer će isti koristiti na pozivanje na cijepljenje u predstojećem razdoblju. Podsjećamo da je na području Varaždinske županije do 15. travnja na snazi Odluka Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske o nužnim epidemiološkim mjerama kojima se ograničavaju okupljanja. 

Sve odluke Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske su dostupne na njihovim službenim stranicama: https://civilna-zastita.gov.hr/odluke-stozera-civilne-zastite-rh-za-sprecavanje-sirenja-zaraze-koronavirusom/2304.Jednako tako su i sve preporuke Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo dostupne na webu putem sljedeće poveznice: https://www.hzjz.hr/sluzba-epidemiologija-zarazne-bolesti/koronavirus-najnovije-preporuke/ . 

U privitku graf koji prikazuje kretanje sedmodnevne incidencije na 100.000 stanovnika na području Varaždinske županije i cijele Republike Hrvatske od kraja prošle godine do danas.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.