Dostavljena donacija frizera grada Zagreba frizerima na Baniji

Dostavljena donacija frizera grada Zagreba frizerima na Baniji

Nakon razornog potresa koji je pogodio Sisačko-moslavačku županiju, brojni su obrtnici - frizeri i kozmetičari ostali bez svojih salona u kojima su radili. Kako bi im se pomoglo da što prije ponovno započnu s poslom, kolege su u više od 25 frizerski i kozmetičkih salona uputile pomoć u obliku sitnijeg inventara i opreme.

Tri frizerska salona nažalost su totalno uništena te njima nije bilo moguće niti pristupiti niti izvući bilo kakvu opremu. Upravo za njih, sredinom ožujka pokrenuta je akcija kojom su se prikupljala sredstva za kupovinu novog inventara i frizerske opreme. 

Obrtnička komora Zagreb, zajedno sa Udruženjem obrtnika grada Zagreba i Cehom frizera i kozmetičara grada Zagreba prikupili su sredstva za kupnju namještaja potrebnog za ponovno pokretanje posla potrebitim salonima u Petrinji. Primopredaja donacije je održana danas 26.4.2021. u 12 sati u frizerskom salonu Avangard u Petrinji na kojoj su bili nazočni, ravnatelj Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje  g. Gordan Hanžek,  predsjednik Obrtničke komore Zagreb dr.sc. Mirza Šabić, predsjednik Udruženja obrtnika grada Zagreba Antun Trojnar, predsjednik ceha frizera i kozmetičara grada Zagreba Ivica Zanetti, predsjednik Udruženja obrtnika Petrinje, Gline i Topuskog Stjepan Panežić i predsjednica ceha frizera Petrinje, Gline i Topusko Vlatka Pavičić Šimić.

Na godišnjicu potresa koji je pogodio Grad Zagreb pokrenuli smo humanitarnu akciju „Frizeri i kozmetičari kolegama na Baniji“ jer znamo kako je ostati bez mogućnosti za rad. Dali smo vjetar u leđa svojim kolegicama na Baniji i zbog toga smo izuzetno sretni. Tržišna vrijednost donacije je 100.000kn za opremanje tri frizerskih salona, posebno sam ponosan što smo uspjeli uz pomoć i empatiju svojih kolega prikupiti potrebna sredstva, jer svi znamo da je dobro činiti dobro. – izjavio je Ivica Zanetti

Isto tako svoje oduševljenje nije mogla sakriti vlasnica jednog od salona gđa. Ivana Miočević koja je izjavila – Prijašnji salon mi je potpuno razrušen, ova donacija mi znači jako puno te ovim putem se svima zahvaljujem koji su sudjelovali naročito svojim kolegama u Zagrebu i u Zagrebačkoj županiji kao i Udruženju obrtnika grada Zagreba i Obrtničkoj komori Zagreb.

Donirani namještaj od velikog je značaja pri obnovi salona kako bi se isti što prije stavio u funkciju te kako bi se ponovno moglo pokrenuti poslovanje.

 

 

 

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.