Lokalni izbori: Zagreb - Tomašević uvjerljivo prvi

Lokalni izbori: Zagreb - Tomašević uvjerljivo prvi

Do 23 sata, u Zagrebu je obrađeno 69,4 posto biračkih mjesta. Uvjerljivo vodi Tomislav Tomašević s oko 96.000 glasova, odnosno 44,42 posto glasova birača. Iz Izbornog stožera političke platforme Možemo, tijekom večeri se za specijalnu emisiju Lokalni izbori 2021. javljala Kristina Bojić. 

Prema DIP-ovim prvim neslužbenim rezultatima, u zagrebačkoj Gradskoj skupštini najviše će mandata imati platforma predvođena strankom Možemo! s 36,17%, a slijedi Stranka rada i solidarnosti BM 365 s osvojenih 16,12% glasova. Treća je koalicija HDZ, HSLS i HSU s osvojenih 11,90% glasova, četvrti je Domovinski pokret s 9,38% glasova. SDP je peti sa 7,52% osvojenih glasova, a u Gradsku skupštinu još ulazi Nezavisna lista Vesne Škare Ožbolt s 5,56 posto glasova. Blizu ulaska je i Most koji, prema DIP-ovim rezultatima u 21 sat, osvaja 4,94% glasova birača.

Tomislav Tomašević prema trenutnim rezultatima, povjerenje mu je u prvom krugu lokalnih izbora ukazalo gotovo 45 posto birača. U svoj izborni stožer, smješten kod Muzeja suvremene umjetnosti, stigao je netom prije zatvaranja birališta u 19 sati, a sada je održao prvi govor. 

 - Večeras su građani Zagreba glasno rekli "da" promjeni. Večeras su glasno da kao grad možemo! Da možemo pravednije, transparentnije, bolje. Danas su građani Zagreba jasno rekli da ovaj grad ne pripada interesnoj kliki, nego svima nama koji u njemu živimo. Zato je Zagreb naš!, rekao je uvodno. 

- Ostavili smo srce na terenu i ovo je rezultat tog rada, kazao je i zahvalio svim volonterima i biračima. - Čestitke i svim našim kandidatima i kandidatkinjama u drugim gradovima, dodao je. 

- Napravili smo jedan i pol od dva potrebna koraka da oslobodimo ovaj grad od korupcijske hobotnice. Potrebno je još samo pola koraka da promijenimo model upravljanja ovim gradom, da razvijamo Zagreb u skladu s izazovima i standardima 21. stoljeća i da uhvatimo korak s drugim europskim metropolama, kazao je. 

- Prema dosadašnjim rezultatima imamo golemu prednost. Međutim, nema opuštanja. Prema nama je još dva tjedna borbe i opet ćemo dati sve od sebe. Vodit ćemo i dalje pozitivnu kampanju i fokusirati se na rješavanje problema. Nećemo se služiti prljavim trikovima poput nekih naših protukandidata. Pobijedit ćemo za dva tjedna uzdignute glave i moći ćemo svima nakon izbora pogledati u oči. Pobijedit ćemo bez da smo prodali dušu, tvrdi. 

- Hvala vam svima i idemo zajedno dalje po pobjedu, zaključio je Tomašević.

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.