Izborne bitke diljem Hrvatske

Izborne bitke diljem Hrvatske

Zanimljive izborne bitke vodile su se diljem zemlje. Mnoge od njih također će biti riješene tek u drugome krugu...

Razorni potres na Baniji utjecao je, čini se, i na politički život. HDZ-ov Stjepan Kostanjević izgubio je fotelju gradonačelnika Gline, dok u Petrinji Darinko Dumbović pred drugi krug zaostaje za Magdalenom Komes.

- Svi ti građani koji su iskazali želje za promjenom u prvom krugu da me podrže, da pobijedimo u drugom krugu i okrenemo jednu novi stranicu – poručuje Komeš, kandidatkinja za gradonačelnicu Petrinje (HDZ)

Darinko Dumbović poručuje:

- Građani će odlučiti hoće li se opredijeliti za onaj dio iskustva i europskih projekata ili eventualno za ono što bi moglo biti pogubno za grad Petrinju, za neiskustvo i neznanje gospođe Komes.


- Mislim da je broj glasova koje je HDZ dobio pokazao da nažalost ljudi nisu svjesni da činjenica da obnova nije krenula i da sve ide tako polako i traljavo je upravo krivac taj HDZ.

- Zahvalila bih se svim našim biračima. Oni su time doista pokazali da žele promjene u gradu, ne žele više aktualnu gradsku vlast koja je naklonjena više svađalačkoj politici – odgovara Željka Josić, kandidatkinja za gradonačelnicu Siska (HDZ).

U Vukovaru žestoka bitka između bivših stranačkih kolega. U drugi krug s velikom prednošću ulazi Ivan Penava. Na drugoj strani - Nikola Mažar.

- Izrazito kvalitetan, iznad očekivanja rezultat u gradskom vijeću znači 42% za gradsko vijeće i to nam doista daje razloga za zadovoljstvo – poručuje Penava.

- Dosta je politike sukoba, dosta je podjela i vjerujem da će to građani prepoznati i da ćemo naravno dobiti svoga gradonačelnika i nastaviti zajedno raditi za Vukovar – kaže Nikola Mažar, kandidat za gradonačelnika Vukovara (HDZ).

Umjetnik i performer Enio Meštrović poznatiji kao Ričard iznenađenje je u Zadru. Sedamstotinjak glasova dijelilo ga je od drugog kruga. Dovoljan razlog za feštu uz ražanj.

- Očekujte od mene nešto najdublje što mogu dati. Preispitat ću se, razgovarat ću sa sobom, razgovarat ću s Bogom, razgovarat ću sa svojom dicom. Nema šanse da zeznem nikog od familije i nikog od onih koji su glasali za mene – obećanje.

Velika iznenađenja u Istri. Prvi puta od uvođenja višestranačja IDS je izgubio Vodnjan.

- Smjer koji želimo da grad Vodnjan ide, evo jedno pozitivno ozračje. Razvijati mogućnosti za naše građane, da se oni sami razvijaju – kaže Edi Pastrovicchio, izabrani gradonačelnik Vodnjana.

Na političku scenu i to u Buzetu vraća s bivši IDS-ovac Damir Kajin. U drugi krug ide protiv Deana Prodana.

- IDS je doživio jedan povijesni neuspjeh, gotovo potop na Buzeštini. To se gotovo nitko tome nije nadao. Nakon ovoga svega - čeka nas ogroman posao – kaže Kajin.

U Sinju slavlje Mosta. Miro Bulj ulazi u drugi krug s komotnom prednošću u odnosu na Igora Vidalinu iz HDZ-a.

- Na meni je obaveza da u drugome krugu zajedno s narodnom na ovome valu promjena, vapaju za promjenama Sinja - dovedem ovu priču do kraja – poručuje Bulj.

Vinka Grgića ni zatvor nije spriječio da se vrati u gradonačelničku fotelju Nove Gradiške. Unatoč sumnji na korupciju u aferi Janaf premoćno je pobijedio kao i prije 4 godine. Jedina promjena, više nije SDP-ovac već nezavisni.

Izvor:HRT

 

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.