Beroš nakon smjene Zadravec: U petak inspekcija ide u bolnicu

Beroš nakon smjene Zadravec: U petak inspekcija ide u bolnicu

Nakon smjene Dijane Zadravec, predstojnice Kliničkog zavoda za dijagnostičku i intervencijsku radiologiju KBC-a Sestre milosrdnice, ministar zdravstva Vili Beroš kaže da ga je o tome obavijestio v.d. ravnatelja Zoran Vatavuk te da u bolnicu šalje zdravstvenu inspekciju. 

"Obaviješten sam od v.d. ravnatelja KBC Sestre milosrdnice o provedenoj kadrovskoj promjeni u toj ustanovi. Kao ministar zdravstva nisam sretan zbog problema kroz koje prolazi jedna od najstarijih bolničkih ustanova u Hrvatskoj, ali sam odlučan da se do kraja raščiste sve dileme oko otvorenih pitanja zbog zaposlenika bolnice koji predano rade svoj posao, posebno u vrijeme epidemije te prvenstveno zaštite interesi pacijenata koji očekuju kvalitetne i redovite usluge“, navodi Beroš. Dodaje da će ondje uputiti zdravstvenu inspekciju Ministarstva i zatražiti od Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje da u petak u toj bolnici pokrene kontrolu i nadzor. Od Ministarstva financija traži da, u okviru svoje nadležnosti, provede proračunski nadzor, radi temeljitog ispitivanja poslovanja.

„Nema ni najmanje tolerancije za korupciju i eventualne zloporabe sredstava bolnice za privatne interese. Podržavam svako nastojanje da se razotkriju nezakonite radnje, ukoliko postoje, te očekujem od nadležnih državnih tijela da postupaju po prijavama kako bismo sankcionirali sporne aktivnosti ili otklonili sumnje tamo gdje nema nepravilnosti“, istaknuo je ministar zdravstva Vili Beroš.

Izvor: HRT

 

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.