Dnevno izvješće Stožera civilne zaštite Međimurske županije za subotu, 22. svibnja 2021.

Dnevno izvješće Stožera civilne zaštite Međimurske županije za subotu, 22. svibnja 2021.

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije u protekla 24 sata obrađen je 141 uzorak, od čega je evidentirano 27 pozitivnih nalaza na SARS-CoV-2 virus u Međimurskoj županiji, što je 19,1% pozitivnih od broja testiranih. Iz drugih županija prijavljen je 1 pozitivan slučaj SARS-CoV-2 virusa kod osobe s prebivalištem/boravištem u Međimurskoj županiji.

U protekla 24 sata oporavilo se 39 osoba. Broj pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji na današnji dan je 257.

Do danas je u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda za javno zdravstvo uzeto 58 072 uzoraka, ne računajući testiranja naših građana u drugim ustanovama unutar i izvan Međimurske županije.

U Županijskoj bolnici Čakovec hospitalizirano je 56 pacijenata pozitivnih na SARS-CoV-2 virus, u protekla 24 sata hospitalizirano je 4 pacijenata, otpušteno 6 pacijenata, a 1 pacijent je na invazivnoj respiraciji. U protekla 24 sata preminule su dvije osobe, ženska osoba stara 80 godina i muška osoba stara 67 godina, oboje s dodatnim kroničnim bolestima.

Tijekom današnjeg dana se nastavlja akcija cijepljenja u Međimurskoj županiji, a podaci o broju cijepljenih osoba biti će dostavljeni javnosti u sutrašnjem dnevnom priopćenju Stožera civilne zaštite Međimurske županije.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.