Žučna prepiska župana Radimira Čačića i Anđelka Stričaka oko Specijalne bolnice Varaždinske Toplice

Žučna prepiska župana Radimira Čačića i Anđelka Stričaka oko  Specijalne bolnice Varaždinske Toplice

Varaždinska županija poslala je Izjavu vezanu uz postupak definiranja Strategije održivog razvoja zdravstveno-lječilišnog i turističkog kompleksa Varaždinske Toplice, koju su danas, 25. svibnja, potpisali župan Radimir Čačić (Reformisti), pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo Mladen Jakopović (HDZ), ravnatelj Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Varaždinske Toplice Denis Kovačić (HDZ) i predsjednik Upravnog vijeća Specijalne bolnice Željko Bedeković (Reformisti). Na izjavu oglasio se i Anđelko Stričak kandidat za župana koalicije HDZ-HSLS-HSU. Donosimo prepiske sučeljenih kandidata:

 Poštovani kolege,

u nastavku šaljemo Izjavu vezanu uz postupak definiranja Strategije održivog razvoja zdravstveno-lječilišnog i turističkog kompleksa Varaždinske Toplice, koju su danas, 25. svibnja, potpisali župan Radimir Čačić (Reformisti), pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo Mladen Jakopović (HDZ), ravnatelj Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Varaždinske Toplice Denis Kovačić (HDZ) i predsjednik Upravnog vijeća Specijalne bolnice Željko Bedeković (Reformisti).

U nastavku donosimo tekst Izjave, koja potpuno jasno pokazuje da nikakva privatizacija Specijalne bolnice Varaždinske Toplice nije u tijeku niti će biti. U prilogu vam dostavljamo navedeni dokument.

 IZJAVA

 „Mi dolje potpisani sudionici postupka definiranja Strategije održivog razvoja zdravstveno lječilišnog i turističkog kompleksa Varaždinske Toplice, u financiranju razvojnog ciklusa izgradnje novih kapaciteta Specijalne bolnice Varaždinske Toplice, izjavljujemo da Specijalna bolnica Varaždinske Toplice nije u nikakvom procesu privatizacije niti je isto planirano.

Nakon završetka izrade Strategije održivog razvoja, čiji je rok 18. lipnja, sačekat ćemo rezultate navedene Studije radi donošenja zaključaka. Naime, u investicijama koje su pred nama očekujemo podršku privatnog sektora, ali i korištenje europskih sredstava kao novu mogućnost, a sve s ciljem nadogradnje kvalitetnije zdravstvene usluge, što će u konačnici doprinijeti i povećanju turističke atraktivnosti Varaždinskih Toplica i Varaždinske županije.

Potpisani ugovor između Varaždinske županije i Zajednice gospodarskih subjekata ima zadatak ponuditi Specijalnoj bolnici Varaždinske Toplice i Varaždinskoj županiji otvaranje novim tržištima i privlačenje potencijalnih investitora za nove investicije i nove kapacitete.

Svi dokumenti o provedenom postupku javno su dostupni u Elektroničkom oglasniku javne nabave i dostupni na uvid.“

Varaždinska županija

Radimir Čačić, župan

Mladen Jakopović, pročelnik UO za gospodarstvo

Specijalna bolnica Varaždinske Toplice

Denis Kovačić, ravnatelj

Željko Bedeković, predsjednik Upravnog vijeća

 Stričak: Jasno i glasno NE privatizaciji Specijalne bolnice u Varaždinskim Toplicama

 

Gospodine Čačiću,

nema potrebe žestiti se, prozivati i vrijeđati ljude koji časno i pošteno rade svoj posao. Nema potrebe ni za skrivanjem iza svojih uposlenika. Svima je poznato da županije vode župani, a ne pročelnici ili ravnatelji.

Ponavljam, u Elektroničkom oglasniku javne nabave pod oznakom 2020/S 0F2-0021923 stoji: Naručitelj: Varaždinska županija, Naziv nabave: Savjetodavne usluge za definiranje strategije održivog razvoja, modela privatizacije i upravljanja zdravstveno – liječničkog i turističkog kompleksa Varaždinske Toplice.

Također, objavljena je i odluka o odabiru koja glasi: “Župan Varaždinske županije donosi Odluku o odabiru najpovoljnije ponude...te u potpisu Odluke stoji župan Radimir Čačić.

U Odluci se navodi da će trošak tih savjetodavnih usluga za definiranje strategije održivog razvoja, modela privatizacije i upravljanja zdravstveno-lječilišnog i turističkog kompleksa Varaždinske Toplice porezne obveznike koštati 867.500,00 kuna.

Gospodine Čačiću, nema potrebe ni za igrokazom da osobe koje nemaju nikakvog doticaja s tom nabavom potpisuju tragikomične izjave. Za tu nabavu pitajte svog zamjenika.

Smatram da bi bilo najbolje da, ako su navedene objave krivotvorene, pokrenete pravne korake protiv onih koji se neovlašteno koriste Vašim imenom te su na to potrošili 867 tisuća kuna poreznih obveznika.

Anđelko Stričak, predsjednik ŽO HDZ-a Varaždinske županije

 

 

 

 

 

 

 

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.