Predsjednik Milanović prisustvovao otvorenju izložbe „Murtić 100“

Predsjednik Milanović prisustvovao otvorenju izložbe „Murtić 100“

Predsjednik Republike Zoran Milanović prisustvovao je otvorenju izložbe „Murtić 100“ koja je povodom stote obljetnice rođenja Ede Murtića postavljena u Meštrovićevom paviljonu.

Multimedijalna izložba „Murtić 100“ kroz kronološke i tematske jedinice, koncipirane za pojedine prostore, predstavlja svu tematsku, formalnu i tehničku raznolikost Murtićevog stvaralaštva, koji je bio vodeći umjetnik regionalnog visokog modernizma i čiji je slikarski opus trajno obilježio suvremenu umjetnost od druge polovice 20. stoljeća do danas.

Predsjednik Republike i pokrovitelj izložbe „Murtić 100“ obišao je izložbu uz stručno vodstvo kustosa Branka Franceschija. Na izložbi su bila predstavljena i djela koja su temeljem dogovora i ugovora između obitelji Murtić i Ureda predsjednika Republike Hrvatske izložena u Uredu Predsjednika.

Predsjedniku Republike na otvorenju izložbe pridružili su se savjetnica Predsjednika za odgoj i obrazovanje Jadranka Žarković i posebni savjetnik Predsjednika za kulturu Zdravko Zima.

 

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.