Koronavirus - najnovije informacije

Koronavirus - najnovije informacije

Epidemiološka situacija u našoj zemlji nastavlja se popravljati. Imamo 216 novih slučajeva uz udio pozitivnih od 3 posto, a pada i broj pacijenata na bolničkom liječenju. Danas su se počele izdavati COVID potvrde koje će olakšati prelazak državnih granica, a mnogi su odlučili svoju nabaviti odmah prvoga dana.

Indijski soj potvrđen u Hrvatskoj

Epidemiologinja Pem Novosel je rekla u Studiju 4 kako je u Hrvatskoj najprisutniji britanski soj virusa, ali kako je detektirano u nekoiko slučajeva i indijski soj. Novi su sojevi prilično zarazni i velika je mogućnost brzog prijenosa, ali da se ne širi panika, svjesni smo njegove prisutnosti. Otkriven je prije nekoliko dana u Splitsko-dalmatinskoj županiji, ali radi se o pojedinačnim slučajevima te nema razloga panici, rekla je te dodala kako se treba paziti i dalje, naglasila je. 

Jučer su se počele izdavati COVID potvrde koje će olakšati prelazak državnih granica. Već prvog dana izdavanja EU digitalnih covid potvrda izdano je više od 33.000 komada, što govori o velikom interesu građana. Tko može dobiti digitalnu covid potvrdu? Kako ju preuzeti? Mogu li potvrdu dobiti građani cjepljeni samo jednom dozom? Koliko dugo vrijedi? Na sva ta pitanja bilo je riječi u emisiji Hrvatskog radija 'U mreži Prvog'.

Izvješća županijskih stožera:

● U Primorsko-goranskoj županiji je 28 novooboljelih od koronavirusa.

● U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji potvrđeno je 18 novih slučajeva zaraze.

●  U Koprivničko-križevačkoj županiji 14 je novozaraženih.

● Iz Sisačko-moslavačke županije izvijestili su o pet novooboljelih.

● Četvero novopozitivnih detektirano je s područja Virovitičko-podravske županije, a jedna osoba je preminula.

●  U Istri su tri novozaražene osobe.

IZVOR: HRT

POVEZNICA: https://vijesti.hrt.hr/hrvatska/koronavirus-najnovije-128-1983832

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.