U Varaždinskoj županiji cijepljeno više od 50 posto stanovnika

U Varaždinskoj županiji cijepljeno više od 50 posto stanovnika

U Varaždinskoj županiji drugi dan zaredom nema novih slučajeva zaraze koronavirusom, a odlična je vijest da je od jučer najmanje jednom dozom cijepljeno više od 50 posto stanovnika starijih od 18 godina, točnije 68.941 stanovnik. Među njima je 23-godišnji Bruno iz Ivanca, student građevine u Zagrebu, koji se drugom dozom Pfizera na punktu u dvorani Gospodarske škole cijepio jučer. Na cijepljenje je došao direktno s ispita.

 - Za ispit još ne znam kako će biti, ali cijepljenje je prošlo odlično. Odlučio sam se cijepiti prije svega zbog svojeg djeda i bake, kako bih njih zaštitio, zato što želim putovati, ali i radi samoga sebe i svojeg zdravlja – rekao je Bruno.

 Cijepila ga je dr. med. Mateja Grizelj Benussi, inače specijalistica psihijatrije u Zavodu za javno zdravstvo Varaždinske županije, koja sada redovno dežura na punktu zajedno s drugim kolegama iz ZJZ-a, Zavoda za hitnu medicinu Varaždinske županije, Opće bolnice Varaždin, Specijalne bolnice Varaždinske Toplice, Županijskog doma zdravlja, studentima Sveučilišta Sjever, kao i volonterima iz Društva Crvenog križa Varaždinske županije i Društva Crvenog križa Grada Varaždina. U svojim ambulantama cijepljenje pak provode liječnici obiteljske medicine.

 Svima njima su zahvalu uputili župan Anđelko Stričak i njegova zamjenica, načelnica Županijskog stožera za civilnu zaštitu Silvija Zagorec, koji su punkt u Gospodarskoj školi obišli jučer kako bi im zahvalili na trudu i radu koji su rezultirali time da je procijepljen svaki drugi stanovnik Varaždinske županije stariji od 18 godina. 

 - Ovoga tjedna u županiji je cijepljeno 7.250 osoba, s čime smo zadovoljni te moramo pohvaliti građane Varaždinske županije koji su doista odgovorni. Prepoznali su da je cijepljenje najbolja prevencija epidemije koronavirusa i najbolji način sprečavanja težih oblika bolesti Covid-19, kao i to da nam samo dobra procijepljenost jamči mirnu jesen – rekla je načelnica Stožera Silvija Zagorec.

 Župan Stričak je istaknuo da jedino u suradnji s građanima možemo ostvariti dobru procijepljenost.

 - Vjerujemo da će se pozitivni trend nastaviti te da ćemo i dalje biti među najboljima u Hrvatskoj po procijepljenosti prvom, ali i drugom dozom. Sada je prvom dozom cijepljen svaki drugi odrasli stanovnik županije, a s obje doze više od 30 posto našeg ukupnog stanovništva. U proteklih desetak dana održali smo niz sastanaka vezanih upravo uz cijepljenje, od načelnika i gradonačelnika, preko predstavnika mladih i studenata, pa do obiteljskih liječnika i ravnatelja osnovnih i srednjih škola. Uvjeren sam da rezultati neće izostati. Koristim priliku da zahvalim načelniku Općine Bednja Damiru Poljaku, kao i Boži Kvesiću iz Sveučilišnog studentskog zbora koji su u suradnji sa Županijskim zavodom za javno zdravstvo organizirali cijepljenje na izdvojenim punktovima. Pozivamo građane da se i sljedeći tjedan odazovu na cijepljenje u Gospodarskoj školi, a i dalje je otvoren poziv svima da se cijepljenje organizira i drugim lokacijama koje su pristupačnije građanima – istaknuo je župan Stričak.

 Dodajmo da je u Općoj bolnici Varaždin na liječenju osam osoba s težom kliničkom slikom, pet manje nego jučer, a jedna osoba je na respiratoru.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.