Malim poljoprivrednicima na potpomognutim područjima 20 milijuna kuna

Malim poljoprivrednicima na potpomognutim područjima 20 milijuna kuna

Ministarstvo poljoprivrede dodijelilo je gotovo 20 milijuna kuna za 332 mala poljoprivredna gospodarstva putem natječaja za financiranje projekata lokalne infrastrukture i ruralnog razvoja na područjima naseljenim pripadnicima nacionalnih manjina.

Kako su u četvrtak priopćili iz Ministarstva poljoprivrede, u skladu s programom Vlade za mandat 2020.-2024. i Operativnim programima nacionalnih manjina za razdoblje 2021.-2024., provode se programi za financiranje projekata lokalne infrastrukture i ruralnog razvoja na područjima naseljenim pripadnicima nacionalnih manjina s ciljem ostvarivanja ravnomjernog razvoja svih krajeva Hrvatske.

U okviru nacionalnih mjera, Ministarstvo poljoprivrede raspisalo je natječaj za financiranje takvih projekata u 2021. na područjima jedinica lokalne samouprave koje ulaze u prve četiri skupine prema vrijednosti indeksa razvijenosti i s udjelom više od 5 posto pripadnika nacionalnih manjina u ukupnom stanovništvu prema popisu iz 2011. godine.

Na taj način, ističu iz Ministarstva, pomažu malim obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima na potpomognutim područjima tradicionalno naseljenim nacionalnim manjinama u njihovu prijelazu na tržišno orijentiranu proizvodnju, održivi razvoj i povećanje prihoda.

Dodju i da provođenje takvih mjera doprinosi smanjenju nezaposlenosti na ruralnom području i socio-ekonomskom osnaživanju obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava sa sjedištem na područjima naseljenim pripadnicima nacionalnih manjina.

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.