Brnjac za N1: Podaci za srpanj bolji su od prošlogodišnjih. Uz dobro pridržavanje mjera ponovno možemo u zeleno

Brnjac za N1: Podaci za srpanj bolji su od prošlogodišnjih. Uz dobro pridržavanje mjera ponovno možemo u zeleno

Ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac gostujući u Dnevniku N1 televizije istaknula je kako su podaci za srpanj ove godine bolji od onih prošle, ali da treba gledati cjelokupne brojke.

“Apeliram na sve da se tih 28 dana (od 15.7. do 15.8.) pridržavaju epidemioloških mjera. Možemo imati stvarno dobru sezonu. Mi smo u narančastom i to je jedna dobra opomena svima nama da se držimo epidemioloških mjera”, rekla je Brnjac.

Ministrica je rekla da se na području Zadarske županije vidi itekako dobar booking.

Mi možemo i dalje, uz dobro pridržavanje mjera, vratiti se ponovno u zeleno. Od 15.7. počinje najveći dio turističkog prometa, do 15.8. Imamo još dovoljno vremena da se pridržavamo svih mjera. Vidimo što se događa na tržištima oko nas. Ni Španjolska, ni Cipar ne stoje dobro”, kazala je.

 Brnjac je kazala da su gradovima i županijama poslali dopis u kojem se traži da ukoliko se događaju velike manifestacije, da one budu u kontroliranim uvjetima.

 “Cilj je bio razgovarati kako se provode mjere, kako to izgleda na terenu. Lokalni stožer ipak najbolje zna što se događa na samom terenu”, rekla je.

 Kaže da svatko mora preuzeti odgovornost za sebe.

 “Svatko zna u svojoj sredini koje su to manifestacije koje se mogu i ne mogu kontrolirati. Ako se odluče za neko događanje, onda svakako moraju preuzeti odgovornost i kontrolirati to događanje”, kazala je.

 Državljani UK-a koji dolaze u Hrvatsku moraju imati covid-potvrdu i uplaćen smještaj u Hrvatskoj

 Velika Britanija je od danas ukinula baš sve mjere. S obzirom na to da je to jedna od zemalja gdje se ubrzano širi delta soj koronavirusa, voditelj je upitao ministricu što će Hrvatska poduzeti po tom pitanju.

 Brnjac je rekla da su Stožeru i epidemiolozima iz Ministarstva turizma i sporta poslali njihov prijedlog.

 “Na njima je da donesu jedno adekvatno rješenje. Državljani UK-a koji dolaze u Hrvatsku moraju imati covid-potvrdu i uplaćen smještaj u Hrvatskoj. Najvažnije je da se cijepimo u što većem broju i zaštitimo sebe i svoje bližnje”, ističe.

 Na pitanje što je bio prijedlog Ministarstva turizma, odgovara: “Naš prijedlog je bio da se prije nego što dolaze u Hrvatsku napravi još jedan antigenski test. Sutra ja vjerujem da će Stožer ili epidemiolozi donijeti odluku je li to potrebno. Na nama je da se pridržavamo epidemioloških mjera”.

 Ministrica je spomenula i da se otprilike 70 posto turističkih djelatnika cijepilo.

 “Smatramo to dobrim odazivom i smatramo da su pokazali svoju odgovornost”, kazala je.

 Izvor: N1 /Vlada

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.