Bez novih slučajeva zaraze koronavirusom i pacijenta u bolnici, Bosilj apelira na informiranje o cijepljenju kod mjerodavnih osoba

Bez novih slučajeva zaraze koronavirusom i pacijenta u bolnici, Bosilj apelira na informiranje o cijepljenju kod mjerodavnih osoba

U Varaždinskoj županiji jučer je testirano 211 osoba, a niti jedna osoba nije bila pozitivna na koronavirus. Oporavile su se dvije osobe, dok na liječenju u Općoj bolnici Varaždin nema pacijenata s težom kliničkom slikom.

Ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Varaždinske županije Marin Bosilj istaknuo je kako protekom vremena gotovo da nema osobe koja nije morala mijenjati svoje životne navike i podnijeti žrtvu kako bi se smanjio broj oboljelih i umrlih od COVID-19.

-Ulazimo u vrijeme kada polako prestaje kolektivna odgovornost i odgovornost sustava u borbi sa pandemijom pa možemo reći da svaki pojedinac preuzima odgovornost u zaštiti svojeg zdravlja od COVID-19. Cijepljenje nije obavezno i svaka osoba mora znati da cijepljenje donosi određeni rizik, kao i mnoga druga cjepiva i lijekovi, ali i da je rizik od obolijevanja s teškim pa i smrtnim posljedicama puno veći. Odluka, ali samim time i odgovornost za osobno zdravlje je na svakom pojedincu – rekao je.

 -Ovim putem pozivam sve žitelje Varaždinske županije koji se još nisu cijepili da se informiraju o cjepivu kod mjerodavnih osoba, prije svega epidemiologa i svojih obiteljskih liječnika te da razmisle o rizicima jedne i druge varijante i shodno tome donesu odluke iza kojih stoji i osobna odgovornost prema sebi, ali i svojim najbližima. U slučaju pogoršanja epidemiološke situacije, koja je trenutno dobra u našoj županiji, nitko neće imati pravo reći da nije bio informiran ili da se nije mogao cijepiti jer su informacije o bolesti i cjepivu svima dostupne, isto kao i mogućnost da se građani cijepe i na taj način doprinesu manjem broju oboljenja i smrtnih posljedica. Naročito pozivam sve starije od šezdeset godina da se svakako zaštite prije jeseni – apelirao je ravnatelj Bosilj.

Sutra, u srijedu, 28. srpnja od 8 do 14 sati u sportskoj dvorani Gospodarske škole u Varaždinu cijepi se prvom dozom Pfizera, te mogu doći svi koji se žele cijepiti po prvi puta bez najave i narudžbi.

U četvrtak, 29. srpnja od 8 do 18 sati u sportskoj dvorani Gospodarske škole u Varaždinu na redu je cijepljenje isključivo drugom dozom AstraZenece za osobe cijepljenje 6. svibnja.

U subotu, 31. srpnja u sportskoj gradskoj novoj dvorani u Ludbregu na redu je cijepljenje za sve zainteresirane građane prvom dozom Pfizera te drugom dozom AstraZenece, za one prvi puta cijepljene 8. svibnja.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.