Letjeli krovovi, padala stabla: sanira se šteta nakon olujnog nevremena

Letjeli krovovi, padala stabla: sanira se šteta nakon olujnog nevremena

Sanira se šteta nakon olujnog nevremena koje je poharalo središnju i istočnu Hrvatsku, a kroz Istru je jučer i danas prošlo nekoliko pijavica, čak i tornado.

Zbog jakog nevremena, vatrogasci su jučer imali pune ruke posla. Od ukupno 200 intervencija u čak osam županija, najviše posla bilo je na Banovini.

- Najviše intervencija se odnosilo na uklanjanje stabala s prometnica, no bilo je i krovova koje je odnio vjetar, pad nekoliko stabala na vozila koja su bila parkiran ana kontejnere. Jedno stablo je palo na župni dvor u Hrvatskom Čuntiću rekao je za HTV Petar Prpić, zamjenik zapovjednika JVP Petrinja.

Nestalo je i električne energije. Normalizacija stanja očekuje se do 15 sati.

Snažno nevrijeme i u Varaždinskoj županiji. Kod Ludbrega šteta je na kućama, gospodarstvima, automobilima.

- Ja sam mislio da je potres! Vjerujte mi!  Žena mi viče 'idemo van'... Kad smo došli van, to je stalo, priča nam Franjo Grgek iz Hrženice.

Razorno nevrijeme i u Osječko-baranjskoj županiji. Jak vjetar, svjedoče stanovnici Čepina, trajao je kratko, ali dovoljno da ošteti domove.

U središnjem dijelu Istre, u Žužićima, jučer je prohujao tornado. Rušio je hrastove i savio HEP-ov stup. Danas je zabilježeno i nekoliko pijavica kod rta Kamenjak.

Trenutačno je na snazi upozorenje za nevrijeme na obali, ponajviše u Dubrovačko-neretvanskoj županiji.

IZVOR: HRT

POVEZNICA: https://vijesti.hrt.hr/hrvatska/letjeli-krovovi-padala-stabla-sanira-se-steta-nakon-olujnog-nevremena-2545183

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.