Zbraja se šteta zbog nevremena na istoku, požar u trogirskom zaleđu lokaliziran

Zbraja se šteta zbog nevremena na istoku, požar u trogirskom zaleđu lokaliziran

Istočni dio zemlje jučer je poharalo snažno nevrijeme. Najviše štete za sobom ostavilo je na osječkom području, u Đakovštini i dijelovima Vukovarsko-srijemske županije. U nekoliko minuta stradali su krovovi obiteljskih kuća i gospodarskih objekata te električni vodovi.

A u Rijeci dubrovačkoj gorjelo je na moru. Zbog iskrenja agregata pri pretakanju goriva iz kombija u plovilo izgorio je kombi, još jedno vozilo i pet plovila. Nema ozlijeđenih, a vatrogasci su požar brzo ugasili.

Znatno veće probleme s požarima imaju na jugu i jugoistoku Europe. Sjeverna Makedonija bori se s njih deset. Preminula je jedna osoba.

Žrtava ima i na jugu Bugarske. Tijekom gašenja poginula su dva šumska čuvara, treći je zadobio teške opekline. Na Siciliji vatrogasci nastoje pod nadzor staviti 40 požara, a u Turskoj njih 16.

Ipak, onaj koji se probio do termoelektrane u Bodrumu zaustavljen je. Teška je situacija i u Grčkoj, gdje je posljednjih dana buknulo čak 100 požara, zbog čega su stanovnici morali biti evakuirani. Grčkoj će u gašenju požara pomoći i Hrvatska - onamo će danas poletjeti jedan naš kanader.

U velikome požaru koji je izbio u četvrtak nedaleko od Viteza potpuno je izgorjela tvornica za obradu drveta, proizvoda od pluta i pletarskih materijala u kojoj je radilo gotovo 100 radnika, dvije obiteljske kuće i više štala, a jedan je gasitelj ozlijeđen, izvijestili su lokalni mediji. 

Dixie Fire, veliki požar koji hara Kalifornijom, progutao je gradić na sjeveru te države, topeći električne stupove i uništivši više povijesnih znamenitosti nakon što su stanovnici evakuirani nekoliko sati ranije.

Greenville, gradić s osamstotinjak stanovnika, gutala je vatra Dixieja koji već tri tjedna pustoši Kalifornijom. Požar se sada proširio na više od 110.000 hektara.

IZVOR: HRT

POVEZNICA: https://vijesti.hrt.hr/hrvatska/zbraja-se-steta-zbog-nevremena-na-istoku-pozar-u-trogirskom-zaledu-lokaliziran-2587972

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.