U karlovačku bolnicu stigla vrijedna medicinska oprema iz Njemačke

U karlovačku bolnicu stigla vrijedna medicinska oprema iz Njemačke

U karlovačku bolnicu danas je stigla humanitarna pomoć iz Bavarske - medicinska oprema vrijedna više od 30 tisuća eura. 

Čak četiri kamiona stigla su iz bavarskoga grada Regensburga.

U njima tri ultrazvučna aparata, 20 električnih bolničkih kreveta i više od 50 novih madraca.

I naravno, deseci tisuća medicinskih maski te opreme i odjeće za bolničko osoblje.

- Možete li zamisliti, imamo skladište koje je veće od 8 tisuća četvornih metara i ostalo je gotovo potpuno prazno, kaže Walter Sattler iz Crvenog križa iz Regensburga.

Sve je sada u Karlovcu. Suradnja s bavarskim Crvenim križem ostvarena je preko policijske udruge IPA iz Osječko-baranjske županije.

- Mi kao udruženje bavimo se najviše humanitarnim radom, cilj nam je da pomognemo gdje god možemo i evo u suradnji s bolnicom u Karlovcu dogovorili smo da ova pomoć dođe ovdje i ja vjerujem da će biti od velike pomoći ovdje u bolnici, ističe Ladislav Bece iz udruge IPA iz Osječko-baranjske županije.

Već je raspoređeno, većina novih kreveta i madraca namijenjena je odjelu psihijatrije. A ultrazvučni uređaji dobro dođu na svakom bolničkom odjelu.

- Naravno ovakva donacija nas uvijek veseli i zaista smo zahvalni svim našim prijateljima koji su tu danas s nama, dodaje ravnatelj Opće bolnice Karlovac Nikša Antica.

Bavarci će u Karlovcu ostati još nekoliko dana i to vrijeme iskoristiti da bolje upoznaju Karlovačku županiju, u prvome redu njezine rijeke.

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.