Kraš predstavio Zagrebačku katedralu od bijele čokolade

Kraš predstavio Zagrebačku katedralu od bijele čokolade

Kraš je danas predstavio još jedan u nizu proizvoda kojima slavi najveće znamenitosti diljem Lijepe naše – ulazna vrata zagrebačke katedrale pretočili su u bijelu čokoladu te time obogatili svoju kolekciju Hrvatska baština. Uz to su najavili i da će za obnovu zagrebačke katedrale donirati iznos od 50.000 kuna, čemu će pridodati i dio prihoda od prodaje tog novog proizvoda.

„Ponosni smo što u godini obilježavanja 110 godina Kraša predstavljamo ovaj ekskluzivni proizvod i izrađujemo za Zagreb sasvim poseban suvenir s kojim će svi posjetitelji našeg glavnog grada kući ponijeti originalnu uspomenu. Iako je stradala u potresu, zagrebačka katedrala i dalje je neizostavan simbol Zagreba, baš kao što je i Kraš na tradiciji dugoj 110 godina postao dio identiteta naše metropole. Stoga nam je drago što ćemo i na ovaj način pomoći u prenošenju priče o povijesti i ljepoti najpoznatije zagrebačke znamenitosti, ali i u njezinoj obnovi“, rekao je Slavko Ledić, predsjednik Uprave Kraša.

Čokolada je idealan suvenir za sve one koji dio Zagreba žele ponijeti sa sobom, a predstavljanje novog proizvoda podržala je i Turistička zajednica grada Zagreba. „Zahvaljujem Krašu što je odlučio još jednom iskazati ljubav prema svom gradu te što je jedan od naših najvećih simbola – Zagrebačku katedralu, ovjekovječio na ovaj unikatan način. Sigurna sam da će ovaj proizvod uskoro postati novi prepoznatljivi suvenir našeg grada i države, ali i rado viđena delicija u domovima naših Zagrepčanki i Zagrepčana. Ovakvim proizvodima vrhunske kvalitete slavimo hrvatsku kulturu i nasljeđe, spajamo generacije potrošača te promičemo naš identitet diljem Europe i svijeta“, izjavila je Martina Bienenfeld, direktorica Turističke zajednice grada Zagreba.

„Posebno mi je drago da Kraš prepoznaje našu baštinu, da tu baštinu vrednuje i da okuplja ljude koji mogu stvoriti takve proizvode koji će ostaviti bez daha ljude diljem svijeta. Naša je katedrala ranjena i pred obnovom, ali je ona i simbol koji govori o nama, o našoj kulturi i zapadnom identitetu, o duhovnoj i kulturnoj baštini. Zahvalni smo Krašu što će i njihovim doprinosom biti obnovljena i otvorena za buduće generacije“, istaknuo je mons. Zlatko Koren, kanonik Prvostolnog kaptola zagrebačkog.

Zagrebačka katedrala od bijele čokolade u potpunosti je ručni rad i djelo vrhunskih Kraševih majstora. Za vjeran i autentičan prikaz katedrale bili su zaduženi stručnjaci koji su osmislili poseban dizajn modela čokolade u visokom reljefu te izradili precizno oblikovane silikonske kalupe u koje se lijeva čokolada kako bi se dobio originalan i jedinstven proizvod. Nakon zahtjevnog procesa ručnog oblikovanja, čokoladna katedrala pakira se u luksuznu kutiju koja sadrži i knjižicu sa zanimljivim informacijama o povijesti katedrale. Rub kutije ukrašen je zlatnim detaljima koji se pojavljuju i na vitrajima katedrale, dok se tamnoplava boja smatra povezanom s duhovnošću pa je stoga odabrana i kao glavna boja pakiranja. Dizajn kutije i knjižice potpisuje Ana-Marija Vlahović, mlada i uspješna hrvatska dizajnerica s kojom je Kraš već surađivao i na ostalim proizvodima kolekcije Hrvatska baština.

Kolekcijom Hrvatska baština Kraš odaje počast nekim od najvećih domaćih kulturnih materijalnih dobara. U bijeloj čokoladi već su izrađeni splitska Dioklecijanova palača, dubrovački Orlandov stup te šibenska tvrđava Sv. Nikole, poznate znamenitosti koje su pod zaštitom UNESCO-a, a sad im se pridružuje i jedan od najpoznatijih simbola Zagreba.

Čokolada Zagrebačka katedrala od bijele čokolade dolazi u pakiranju od 350 grama i može se pronaći u svim Bonbonnièreama Kraš, Kraš Choco barovima kao i u novootvorenom Kraš choco&caféu na glavnom zagrebačkom trgu.

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.