Danas 9.157 novih slučajeva zaraze, ujedno najgori tjedan od početka pandemije

Danas 9.157 novih slučajeva zaraze, ujedno najgori tjedan od početka pandemije

Danas je u Hrvatskoj i drugi dan zaredom više od 9.000 novozaraženih koronavirusom - točnije 9157, a broj slučajeva u tjedan dana najveći je od početka pandemije. Udio pozitivnih je 46 posto, što znači da je pozitivna gotovo svaka druga testirana osoba. U bolnicama se liječi 1755 pacijenta, na respiratoru ih je 216. Preminule su još 23 osobe pa smo prešli 13 tisuća mrtvih. Na ove strašne brojeve, koje epidemiolozi povezuju s usporavanjem dnevnog ritma cijepljenja - upozoreno je i na sjednici Vlade.

Upravno vijeće Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje (HZZO) donijelo je danas odluku o načinu plaćanja testiranja brzim antigenskim testom (BAT) u ordinacijama opće/obiteljske medicine i zdravstvene zaštite predškolske djece. 
Utvrđeno je da za postupak BAT-a koji uključuje i trošak testa cijena iznosi 62,05 kuna, dok postupak BAT-a bez troška testa (kada testove distribuiraju županijski zavodi za javno zdravstvo) stoji 41,30 kuna, priopćio je HZZO.

 Ministar zdravstva Vili Beroš nakon današnje sjednice Vlade odgovarao je na pitanja novinara,A  promjenu strategije testiranja vezano uz ambulante opće medicine ministar smatra da bi liječnici mogli organizirati testiranje tijekom posljednjeg sata svog radnog vremena, a svaki mogući prekovremeni sat ili test bit će plaćen. 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.