Preminuo Aki Rahimovski

Preminuo Aki Rahimovski

U 67. godini preminuo je Aleksandar-Aki Rahimovski. Iznenada mu je jutros pozlilo u Novom Mestu, gdje je živio posljednjih godina. "Dragi prijatelji, s neopisivom tugom u srcu vam javljamo da je danas, 22. 1. 2022., zauvijek zaspao Aki Rahimovski", tužnu vijest potvrdili su na službenoj Facebook stranici grupe Parni valjak članovi benda. U spomen na preminulog pjevača HTV će večeras na Drugom programu u 22:45 emitirati koncert Parnog valjka u pulskoj Areni 2016.

Od pjevača su se oprostili stihovima: "Za malo nježnosti na sve ću pristati, za malo nježnosti da mogu zaspati”.

Legendarni pjevač Parnog Valjka rodio se u Nišu 1955. godine. Kao tinejdžer je bio član nekoliko sastava, ubrzo se s obitelji preselio u Skoplje. S 19 godina doselio se u Zagreb. Godine 1975. osnovao je Parni valjak, koji je postao kultna grupa. Nastupali su više od 30 godina. Nakod raspada 2009. bend se ponovo okupio i objavio povratnički album 2011. Rahimovski je s Parnim valjkom osvojio brojne nagrade, uključujući i šest Porina za album "Buđenje" 1993.

Ova je grupa 2015. primila "Nagradu Grada Zagreba" za zasluge u promicanju društvenog života u gradu. 

***Aki od od malena bio u glazbi. Sa sedam godina krenuo je u glazbenu školu budući da mu je otac bio profesor glazbenog, a pohađao je klavir i pjevanje.  Godine 1975. upoznaje gitaristu i skladatelja Huseina Hasanefendića - Husa i Juricu Pađena. Te iste 1975. godine u suradnji s menadžerom Vladimirom Mihaljekom Mihom osnivaju prvu postavu Parnog Valjka kao nekakva zagrebačka varijanta Bijelog Dugmeta. Prvu postavu Parnog Valjka činili su: Aki Rahimovski (Vokal, klavir), Husein Hasanefendić Hus (Solo gitara, akustična gitara, vokal), Srećko Antonioli (bubnjevi), Zlatko Miksić - Fuma (bas-gitara) i Jurica Pađen (solo gitara, akustična gitara). U 30-godišnjoj karijeri Parni valjak je objavio 16 studijskih albuma, 14 singlova, 5 uživo albuma, 4 kompilacije, te 2 koncertna DVD-a.  Privatni život oduvijek je skrivao od javnosti. Poznato je da se dva puta ženio, iz prvog braka ima sina Kristijana, a u drugom braku dobio je kćer Dinu. Sa drugom suprugom proveo je niz godina, čak 40. S njom se nikada nije pojavljivao u javnosti. Prije dvije godine dobio je još jednu djevojčicu s tajanstvenom Slovenkom Barbarom Vesel. 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.