Sastanak premijera s oporbom, što se zna o letjelici koja je pala na Zagreb

Sastanak premijera s oporbom, što se zna o letjelici koja je pala na Zagreb

Jučer o tome nisu otkriveni nikakvi novi podaci - zna se da je dron stigao iz Ukrajine, da ga radari nisu prepoznali kao nešto zbog čega bi trebalo oglasiti uzbunu te da su u njemu pronađeni dijelovi zrakoplovne bombe.

Premijer je jučer na sjednici Vlade rekao da u vezi s time što se dogodilo postoje tri moguća scenarija.

- Radari i rumunjski, ako saveznice NATO-a, i mađarski nisu prepoznali tu letjelicu kao pravu vrstu uzbune, vrlo je to zahtjevno s obzirom da takvih odsjaja i refleksija ima jako puno. Ona se pojavljivala, nije se pojavljivala, bilo je tih dana i drugih lažnih uzbuna, podizanja borbenih dvojaca zbog situacija koje nisu imale ovakav karakter, poručio je Andrej Plenković


Podsjetimo i na jučerašnju izjavu ukrajinskog ministra obrane Oleksija Reznikova koji je, odgovarajući na pitanje hrvatskog zastupnika u EP Tonina Picule, podsjetio da je Ukrajina bila među prvim zemljama koje su priznale Hrvatsku i među prvima koja je počela slati oružje u Hrvatsku tijekom rata. Dodao je da se tu postavlja pitanje i sigurnosnog sustava NATO-a.

- Dron je preletio nekoliko zemalja članica, kako ga niste vidjeli, zašto ga niste uništili, možete li pokriti vlastiti zračni prostor?, uputio je, kako je rekao, retoričko pitanje ukrajinski ministar obrane Reznikov.

IZVOR: HRT

POVEZNICA: https://vijesti.hrt.hr/hrvatska/sastanak-premijera-s-oporbom-sto-se-zna-o-letjelici-koja-je-pala-na-zagreb-6177856

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.