Dnevno izvješće Stožera civilne zaštite Međimurske županije za četvrtak, 14. travnja 2022.

Dnevno izvješće Stožera civilne zaštite Međimurske županije za četvrtak, 14. travnja 2022.

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije u protekla 24 sata obrađeno je 75 uzoraka, od čega je evidentiran 21 pozitivan nalaz na SARS-CoV-2 virus u Međimurskoj županiji, što je 28% pozitivnih od broja testiranih. Brzim antigenskim testiranjem potvrđen je 1 pozitivan nalaz na SARS-CoV-2. Iz drugih županija javljeno je da je PCR-om dokazan SARS-Cov-2 kod 3 osoba s prebivalištem/boravištem u Međimurskoj županiji.

U protekla 24 sata oporavila se 41 osoba. Broj pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji na današnji dan je 160. Do danas je u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda za javno zdravstvo uzeto 122 272 uzoraka, ne računajući testiranja naših građana u drugim ustanovama unutar i izvan Međimurske županije.

U Županijskoj bolnici Čakovec hospitalizirano je 9 pacijenta pozitivnih na SARS-CoV-2 virus. U protekla 24 sata nema hospitaliziranih osoba, otpuštene su 2 osobe. Preminula je muška osoba, stara 88 osoba.

Građani se mogu cijepiti utorkom i petkom od 12 do 14 sati u Zavodu za javno zdravstvo Međimurske županije i od 14 do 17 sati u trijaži Županijske bolnice Čakovec. Za cijepljenje nije potrebna prethodna najava.

Iznimno, zbog nadolazećih blagdana, sutra, 15. travnja 2022. godine, cijepljenje će s provoditi samo od 9 do 11 sati u Zavodu za javno zdravstvo Međimurske županije.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.