Puknuće cjevovoda pa požar; u Frankopanskoj ozlijeđene četiri osobe

Puknuće cjevovoda pa požar; u Frankopanskoj ozlijeđene četiri osobe

Tijekom sanacije cjevovoda u Frankopanskoj ulici sinoć je buknuo požar, pri čemu je opečen vozač bagera. Prema informacijama iz javne vatrogasne postrojbe, bager je tijekom radova pogodio plinsku cijev zbog čega se zapalio plin. U jednom trenutku plamen je bio viši od 10 metara. 

- Četiri radnika koja su radili na mjestu su ozlijeđena - opisuje zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe grada Zagreba, Siniša Jembrih - Mi smo po dolasku na mjesto intervencije vršili aktivnu obranu Frankopanske ulice, i lijeve i desne strane kao i radnih strojeva koji su bili tamo. Tramvajske žice su, također bile ugrožene. To je trajalo neko vrijeme dok se plin nije iskopčao nakon čega se požar i ugasio, odnosno smanjio na normalnu mjeru. Bilo je opasnosti prilično. Jedna od njih su i tramvajske žice. Isključili smo struju na tom dijelu grada. U jedan stan smo preventivno ušli, postavili cijevnu prugu za gašenje, jer stakla su počela pucati i na objektima i na prozorima dva stana, za svaki slučaj da se ne proširi od tog isijavanja topline.

U Frankopanskoj, stoga, tramvajske linije 12 i 13 voze obilazno preko Vodnikove i Glavnog kolodvora, a 14 i 17 Jukićevom i Ulicom Republike Austrije do svojih trasa.

IZVOR: HRT

POVEZNICA: https://radio.hrt.hr/radio-sljeme/vijesti/puknuce-cjevovoda-pa-pozar-u-frankopanskoj-ozlijedene-cetiri-osobe-7690146

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.