Ministar Beroš održao press konferenciju u povodu teške prometne nesreće na A4

Ministar Beroš održao press konferenciju u povodu teške prometne nesreće na A4

Ministar Vili Beroš održao je press konferenciju u povodu teške prometne nesreće na autocesti A4 na području Varaždinske županije, između mjesta Jarek Bisaški i Podvorec, na kojoj je izvijestio o stanju ozlijeđenih i izrazio zahvalnost svima koji su pomogli. 

- Zbila nam se još jedna nepredviđena okolnost. To je rezultat ekstremnog prometa na cestama, očevid je u tijeku i detalji će se istraživati. Reakcija dežurnih službi je bila na visini i zahvaljujem svima. Prva dojava je bila u 5.35, hitna iz Novog Marofa je stigla u 5.48. 12 kola je stiglo iz Varaždinske, dvoja iz Međimurske i dvoja kola iz Zagrebačke. Ozlijeđena su 33 putnika, jedna osoba je preminula u KBC Zagreb. Zaključak je da imamo preminulih 12, a ozlijeđenih 32 osobe. Imamo 19 teško ozlijeđenih bolesnika i 12 lakše. Pet je teže ozlijeđenih i 6 lakše ozlijeđenih po odjelima u Varaždinskoj bolnici.

U županijskoj bolnici u Čakovcu smještene su dvije, a na Rebru u Zagrebu imamo 6 bolesnika. Kod jedne ženske osobe operacija će trajati još dugo i pod stanjem je životne ugroze. U KBC Sestre milosrdnice je 8 bolesnika. U KB Dubrava je šest osoba, dvoje muškaraca i 4 žene, svi su nažalost teško ozlijeđeni. U tijeku su dvije operacije, rekao je Beroš te dodao. -Moj plan je danas obići sve bolnice, a u 15 sati u Zagreb slijeće poljski kolega pa ćemo se naći u jednoj od bolnica i zajedno pogledati naše pacijente.

Nije želio govoriti o ozljedama o kojima se radi kod zbrinutih pacijenata. -Neke stvari se još ni ne znaju. Ono što je najvažnije je da su svi zbrinuti i svi su pod intenzivnim nadzorom. U ovom trenutku nemaju sve obitelji informacije o ozlijeđenima, ali je organiziran informacijski centar kako bi svi bili obaviješteni. Postupamo po uhodanom principu koji njegujemo još od ranije, rekao je ministar.

Poručio je i da su to svi podaci kojima se trenutačno raspolaže. Može biti još nekih promjena jer je očevid u tijeku. -U ovom trenutku poljski policajci su u kontaktu s našim policajcima. Oni će ih izvijestiti o svim spoznajama jer je očevid još u tijeku - rekao je Beroš i zaključio - Sve relevantne službe su već podignute, nažalost, mi imamo iskustva s ovakvim slučajevima.

 
 
 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.