Ministar naredio da se slučaj preminulog novinara Vladimira Matijanića detaljno istraži

Ministar naredio da se slučaj preminulog novinara Vladimira Matijanića detaljno istraži

Na današnjoj pressci u Varaždinu ministar zdravstva RH, Vili Beroš rekao je da je zatražio cjelovito izvješće o preminulom splitskom novinaru Vladimiru Matijaniću.
Ministarstvo zdravstva zatražilo je cjelovito izvješće o pružanju medicinske skrbi preminulom novinaru Vladimiru Matijaniću u KBC-u Split i drugim zdravstvenim ustanovama. Od KBC-a Split tražim cjelovito izvješće o svim postupanjima, istaknuo je ministar Vili Beroš.

 Inspekcija Ministarstva zdravstva uvidom u medicinsku dokumentaciju i kontakte sa sudionicima iz zdravstvenih ustanova uključenih u taj slučaj utvrdit će relevantne činjenice kako bi se na temelju njih moglo utvrditi je li postupanje bilo u skladu s propisanim procedurama za pružanje odgovarajuće medicinske pomoći pacijentu ili je bilo propusta. O svim nalazima Ministarstvo zdravstva će pravodobno izvijestiti, najavio je ministar.
 U KBC-u Splitu već je u tijeku postupanje, zdravstvena inspekcija će također postupati u Hitnoj medicinskoj pomoći da se ustanove svi detalji koji su sad medijski već i izašli, izjavio je ministar Vili Beroš na konferenciji za novinare u Varaždinu gdje je obišao ozlijeđene u nesreći poljskog autobusa na A4. O detaljima nije želio govoriti. Izrazio je sućut obitelji preminulog novinara.

Dodao je da kao ministar "ne može vjerovati da zdravstveno stanje bilo koga u Hrvatskoj zahtijeva određeni lijek, a da mu taj lijek ne bi bio prepisan". Ponovio je kako postoji procedura i kako u ovom trenutku o vrsti lijeka nema velikog smisla. 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.