Teška nesreća kod Novske: U sudaru vlakova poginule tri osobe, više ozlijeđenih

Teška nesreća kod Novske: U sudaru vlakova poginule tri osobe, više ozlijeđenih

Teška željeznička nesreća dogodila se sinoć oko 21.30 sati, na pruzi između Novske i Rajića. Putnički vlak naletio je na teretni, a u nesreći ima poginulih i ozlijeđenih osoba. Sve žurne službe su na terenu i pomažu unesrećenima.

Najmanje tri osobe poginule a puno je i ozlijeđenih.

Na mjesto nesreće ubrzo jestigao premijer Andrej Plenković a uz njega su bili ministri Butković, Božinović, Beroš i Piletić te župan Celjak.

Kako doznajemo od ravnatelja Opće bolnice Nova Gradiška dr. Josipa Kolodzieja, njima je pristiglo 12 ozlijeđenih osoba. Svi ranjeni su zdravstveno zbrinuti i nisu životno ugroženi

Sve žurne službe su na terenu i pomažu unesrećenim ljudima”, javila je PU sisačko-moslavačk te potvrdili starost smrtno stradalih u nesreći: 60-godišnjak, 52-godišnjak i 17-godišnjak.

Oglasili su se iz Hrvatskih željeznica.

“Sinoć 9. rujna oko 21 i 30 sati između kolodvora Okučani i Novska došlo je do naleta putničkog vlaka br. 2506 na teretni vlak. U nesreći ima smrtno stradalih i teško ozlijeđenih osoba. Na mjestu nesreće su žurne službe. Uzrok nesreće bit će poznat nakon istrage. Vlak 2506 vozio je na relaciji Vinkovci – Novska.

HŽ Putnički prijevoz izražava sućut obiteljima smrtno stradalih osoba”, napisali su.

S najnovijim informacijama o stanju ozlijeđenih koji su hospitalizirani u bolnici u Novoj Gradiški u Regionalni dnevnik HRT-a  javila se Ruža Ištuk

- Od sinoć komuniciramo brojku od 11 ozlijeđenih u ovoj strašnoj nesreći. No ono što je danas poznato je da se ovdje u bolnicu u Novoj Gradiški po pomoć obratila još jedna osoba. Radi se o hrvatskom državljaninu koji je na sreću zadobio lakše tjelesne ozlijede i nakon liječničke obrade pušten je kući, javlja Ištuk. 

- Također je poznato da je u ovu bolnicu zaprimljeno sedam osoba koje su ozlijeđene u sinoćnjoj nesreći - pet su strani državljani. Riječ je o obitelji iz Irana - baka, djed, sin, snaha i njihovo dijete od šest ili sedam godina. S obzirom na to da ne govore strane jezike liječnicima je bilo teško utvrditi njihov identitet te što se dogodilo, dodaje.

- U bolnicu su zaprimljena i dva hrvatska državljanina, jedan od njih je učitelj iz Vinkovaca koji je zadobio ozljede prsnoga koša, drugi je zaprimljen s lakšim ozljedama, ali je kod prijema utvrđeno da je pozitivan na COVID-19. I on je danas, na sreću, pušten svojoj kući, rekla je novinarka HTV-a.

Izvor: HRT

Foto: Damir Senčar/HINA

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.