Bogat program Europskog tjedna mobilnosti

Bogat program Europskog tjedna mobilnosti

Konferencijom za novinare u Gradskoj vijećnici zamjenik gradonačelnika Miroslav Marković i Kristina Škrokov, predsjednica udruge Varaždinski biciklisti najavili su program ovogodišnjeg Europskog tjedna mobilnosti.

Zamjenik gradonačelnika Miroslav Marković je izjavio: Od samog dolaska naše nove gradske uprave mi smo se odlučili puno više posvetiti upravo razvoju biciklizma i biciklističke infrastrukture. Vrlo dobro surađujemo s udrugom Varaždinski biciklisti. Već drugu godinu za redom zajedno radimo na projektu Europskog tjedna mobilnosti – European Mobility Week. Prvi smo i jedan od rijetkih gradova u Hrvatskoj koji je prijavio program koji će se odvijati od 16. – 22. rujna ove godine. Program je raznolik: od postavljanja novih držača za bicikle „klamerica“, predavanja i panel diskusija. najavio je Marković i dodao kako Varaždin treba pratiti primjere razvijanih gradova poput Beča i Ljubljane i drugih europskih gradova koji prate moderne trendove. Sjetio se primjera loše prakse u Varaždinu prijašnjih godina koje nova uprava želi promijeniti. Naveo je izgradnju nove biciklističke staze u Gojancu u dužini 1,5 kilometara te naglasio da se kroz program europskog tjedna mobilnosti žele što više građani osvijestiti za svakodnevnu upotrebu bicikla. Želimo zajedno sa Sindikatom biciklista i udrugom razvijati biciklističku infrastrukturu kako bi se građani osjećali što sigurnije na cestama – poručio je Marković

Predsjednica Uudruge Kristina Škrokov, uz napomenu da se očituje pomak u razvoju biciklističke infrastrukture, poseban je naglasak stavila na dio programa Dan bez automobila kada će u četvrtak 22. rujna za automobile biti zatvorena Hallerova aleja. Najavila je brojne sadržaje koji se pripremaju u suradnji sa Sveučilištem Sjever. Prijepodne su programi  namijenjeni djeci a na večer koncerti na tom prostoru bez automobila. Od petka 16. rujna u prostoru u Školskoj ulici 2 odvijat će se zanimljiva predavanja i panel diskusije te biciklopopravljaone. Uz to, za nedjelju 18. rujna u 18 sati sa polaskom s Kapucinskog trga najavljena „Kritična masa“ - vožnja građana biciklima po ulicama grada kojom se želi upozoriti na nužnost jačanja biciklistike infrastrukture. Ruta vožnje će biti po ulicama kojima najčešće bicikliraju školska djeca.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.