Olujno nevrijeme u Čazmi: Jak vjetar nosio krovove, čupao stabla i prevrtao kamione

Olujno nevrijeme u Čazmi: Jak vjetar nosio krovove, čupao stabla i prevrtao kamione

Nevrijeme je u četvrtak zahvatilo područje Bjelovarsko-bilogorske, Osječko-baranjske, Koprivničko-križevačke i Virovitičko-podravske županije, izvijestilo je večeras Ravnateljstvo civilne zaštite.

O olujnom nevremenu u Čazmi više u prilogu novinarki Jelene Šarić i Suzane Balen:  

Na nevremenom pogođeno područje grada Čazme krenuo je konvoj s opremom koja je kao pomoć izdvojena iz Logističkog centra Ravnateljstva civilne zaštite, objavljeno je u četvrtak navečer na Twitteru Ravnateljstva.

Oprema se sastoji od deset manjih agregata od 5 kW za potrebe kućanstava, dva agregata od 35 kW za javne ustanove te 80 cerada - pokrivača za krovove i vode za piće. U organizaciji Ravnateljstva civilne zaštite, iz skladišta Hrvatskih voda iz Županje i Siska upućene su plastične folije za prekrivanje krovova.

Županijski centar 112 u Bjelovaru popodne je zaprimio više dojava o nevremenu praćenom jakim vjetrom i kišom na području Čazme. Na teren su upućene žurne službe, a djelatnici Službe civilne zaštite, predstavnici stožera civilne zaštite i županijski vatrogasni zapovjednik obilaze pogođena područja radi inicijalne procjene štete i organiziranja potrebnih aktivnosti na otklanjanju posljedica. Velika materijalna šteta nastala je na krovovima obiteljskih kuća, poslovnih objekata, vozilima te osnovnoj školi, a zbog oštećenja dalekovoda došlo je do prekida u opskrbi električnom energijom. Nevrijeme praćeno vjetrom, tučom te kišom zahvatilo je i područje Grubišnog Polja, gdje je uzrokovalo materijalnu štetu na objektima i vozilima.

Potpredsjednik Vlade Tomo Medved posjetio je Čazmu nakon što je to područje u popodnevnim satima poharalo snažno nevrijeme te rekao da su prioritet prvenstveno ljudi koje treba zbrinuti i izmjestiti iz oštećenih objekata i da su sve vladine službe na raspolaganju građanima.

- Zaštit ćemo kuće koje su izgubile krovove, a važno je djelovati brzo zbog najave novih padalina jer je sljedećih dana najavljena velika ciklona, istaknuo je potpredsjednik Medved.

Zahvalio je službama koje su pravovremeno intervenirale te dodao da su sve službe Vlade na raspolaganju građanima Čazme, ali i drugih mjesta pogođenih današnjom nepogodom. Dodao je i da je u posljednjih godinu dana, nažalost, zabilježeno više nepogoda u kojima su morali intervenirati, a da se ova današnja u Čazmi čini se najvećom.

U Čazmu su stigli i ministar graditeljstva Ivan Paladina i ministrica poljoprivrede Marija Vučković.

Foto:Čitatelji 24 sata

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.