Hrvatski sindikat poslao je preporučenu poštu predsjedniku Republike Hrvatske, ministru financija i predsjedniku Vlade RH

Hrvatski sindikat poslao je preporučenu poštu predsjedniku Republike Hrvatske, ministru financija i predsjedniku Vlade RH

Hrvatski sindikat poslao je preporučenu poštu predsjedniku Republike Hrvatske, ministru financija i predsjedniku Vlade RH.

 Ogorčeni smo ishodom istog da na navedena pisma nismo dobili povratni odgovor od nikog.

 Vezano uz zalaganje  našeg Sindikata, posljednji sastanak odvio se dana 09.11. u 10:30  putem Zoom aplikacije sa županom Krapinsko-zagorske županije gosp. Željkom Kolarom pri čemu smo iznijeli problematiku dvostrukog oporezivanja (Austrija, Italija, Švicarska, Slovenija..). Sa strane župana zaprimili smo prijedlog sa inicijativom da počinjemo prikupljati potpise župana, gradonačelnika, načelnika cijele RH i time krenemo za Ministarstvo financija sa zahtjevom za promjenu zakona. Župan Krapinsko-zagorske županije također je napomenuo da se u petak 11.11  treba sastati sa međimurskim i varaždinskim županom pri čemu će navedeno spomenuti i zatražiti od njih osobno mišljenje, u ponedjeljak bi trebali dobiti odgovor sa njegove strane. Isto tako, prije navedenog sastanka sa županom Krapinsko-zagorske bili smo nazočni  i sastanku sa međimurskim županom Matijom Posavcem koji je bio održan 29.09. u 09:00 u Županijskoj palači. Prilikom toga međimurski župan nam je povjerio informaciju o budućem sastanku sa Austrijskim veleposlanikom koji je također bio objavljen u medijima gdje se ujedno spominje i naš Sindikat.  Također smo imali sa varaždinskim županom Anđelkom Stričakom sastanak koji je bio 14.07. i kasnije još 22.07. Vjerujemo da imamo podršku navedenih župana. Dana 10.10. poslali smo također svim županima, gradonačelnicima i načelnicima upite za sastanak. Povratni odgovor za sada imamo sa županom Istre, sa terminom sastanka dana 17.11.

 Hrvatski sindikat apelira također na sve ostale župane Republike Hrvatske da se odazovu na naše pozive za sastanak

 Zadnji osvrt na izlazak članka koji je bio objavljen u medijima od Dr.sc. Balija: „Hrva6ti iseljeni u Austriju u posljednjem valu neće se vratiti prije mirovine“. Hrvatski Sindikat radnika migranata potpisuje od gospođe Balije jer Sindikat svakodnevno u ured prima više od 20-tak poziva sa velikom ogorčenošću ishoda poreznih uprava gdje nam članovi sami najavljuju da su spremni trajno se iseliti van Republike Hrvatske. Hrvatski Sindikat radnika migranata ponovo apelira na hrvatsku Vladu: ne tjerajte mlade obitelji van već im pružajte mogućnost ostanka u Lijepoj našoj.

Još jedna novost je ta da je Sindikat dobio dodatnu pravnu pomoć, odvjetnik je dostupan u uredu jedan dan u tjednu pri čemu je na raspolaganju svim članovima za informiranje te pisanje prigovora i davanja pravnih savjeta.

U uredu ul. Kralja Petra Krešimira IV, 5, Varaždin ili na navedeni kontakt broj koji stoji na stranicama Hrvatskog Sindikata radnika migranata.

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.