Objavljen identitet osumnjičenog; ozlijeđeni policajac životno ugrožen, ali stabilno

OSUMNJIČENIK

U Splitu je noćas dvadesetogodišnji prometni policajac zadobio teške i za život opasne ozljede kada je tijekom kontrole prometa pokušao zaustaviti vozilo. Vozač je bez zaustavljanja udario policajca i pobjegao.

Splitska policija objavila je identitet osobe koja se dovodi u vezu s tim događajem - osumnjičeni je Ivan Božić (1993.). Iz policije su zamolili građane da ne prilaze muškarcu s fotografije ako ga uoče, nego da o tome odmah obavijeste policiju na broj 192.

Nalet automobilom na 20-godišnjeg splitskog policajca ima obilježja pokušaja teškog ubojstva, izjavio je danas ministar unutarnjih poslova Davor Božinović.

KBC Split izvijestio je o stanju ozlijeđenog policajca.

- Radi se o teškim tjelesnim ozljedama, i to o ozljedama više organskih sustava. Nakon dosadašnjih mjera intenzivnog liječenja i postupaka, ozlijeđeni policajac je stabilno, ali još uvijek životno ugrožen, rekla je Mileva Frankić, anesteziologinja u KBC-u Split, dodavši da su najopasnije ozljede u predjelu prsnoga koša.

Božinović: Nalet na policajca u Splitu ima obilježja pokušaja teškog ubojstva

Ministar Božinović je kazao da je čin vozača koji je pregazio mladog policajca dok je radio svoj posao za svaku osudu te da policija neće stati dok ne pronađe počinitelja.

- Ovaj događaj ima obilježja pokušaja teškog ubojstva, poručio je ministar ističući da su misli svakog pripadnika hrvatske policije i Ministarstva unutarnjih poslova usmjerene na to da se ozlijeđeni policajac oporavi od višestrukih teških ozljeda.

 

Policija traga za vozačem

- Policija još traga za vozačem koji je počinio taj nečuveni, brutalan čin. Policajac je u teškom stanju zbrinut u KBC-u Split i liječnici se bore za njegov život, javio je u Dnevniku u podne Dominik Strize.

20-godišnji splitski prometni policajac pregažen je oko 1 sat u Ulici Domovinskog rata u Splitu, gdje je policija nadzirala i kontrolirala promet, no vozač crnog Golfa nije se zaustavio na policijski znak "stop" te je udario policajca i pobjegao, izvijestila je Policijska uprava splitsko-dalmatinska.

PU je objavila snimke s nadzorne kamere na kojima se vidi da Ulicom Domovinskog rata prolazi crni Golf.

Neslužbeno se doznaje da je u intenzivnu potragu za odbjeglim vozačem uključena cijela Policijska uprava splitsko-dalmatinska, kao i da se pregledavaju sve kamere postavljene po gradu kako bi se utvrdilo u kojem smjeru je Ivan Božić pobjegao.

Policija je također pozvala očevice i one koji prepoznaju vozilo da se jave policiji kako bi što brže pronašli vozača koji je vozilom udario policajca i ostavio ga na cesti.

- Ova fotografija nije u mogućnosti, zbog videorezolucije snimke, to izvući, ali ako netko može s pomoću te fotografije prepoznati počinitelja, neka nazove policiju. Mi poduzimamo i druge mjere i radnje iz nadležnosti policije kako bismo utvrdili podatke o vozilui identitet vozača za kojeg sumnjamo da je sinoć udario policijskog službenika i napustio mjesto događaja, poručila je Antonela Lolić, glasnogovornica PU splitsko-dalmatinske.

Ozlijeđeni 20-godišnji policijski službenik odvezen je u KBC Split, gdje je utvrđeno da je zadobio teške i za život opasne ozljede te je zadržan na daljnjem liječenju.

O događaju je obaviješten zamjenik županijskog državnog odvjetnika.

Na mjestu događaja obavljen je očevid te je u tijeku kriminalističko istraživanje, naveli su iz PU splitsko-dalmatinske.

Neslužbeno se doznaje da je teško ozlijeđeni 20-godišnji policajac iz Kaštela, a u splitsku Postaju prometne policije došao je raditi kao vježbenik prije nekoliko mjeseci.

 

IZVOR: HRT

POVEZNICA: https://vijesti.hrt.hr/hrvatska/split-policajac-se-bori-za-zivot-vozac-ga-udario-i-pobjegao-10472365

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.