Oba pilota MiG-a-21 koji je pao kod Virovitice uspješno su katapultirana i prizemljena te su na medicinskoj obradi u Zagrebu

Oba pilota MiG-a-21 koji je pao kod Virovitice uspješno su katapultirana i prizemljena te su na medicinskoj obradi u Zagrebu

 Tijekom pada aviona Hrvatskog ratnog zrakoplovstva MIG-21 dvosjeda,koji se srušio danas 6. prosinca tijekom planske obučne aktivnosti u Virovitičko-podravskoj županiji dva pilota uspješno su se katapultirali i prizemljili. Piloti aviona Hrvatskog ratnog zrakoplovstva MIG-21 dvosjeda, koji se srušio tijekom planske obučne aktivnosti u utorak 6. prosinca 2022. godine u Virovitičko-podravskoj županiji uspješno su se katapultirali i prizemljili. Piloti su u stabilnom stanju, izvan životne opasnosti i prevezeni su u Zagreb, gdje su sanitetskim prijevozom prebačeni na daljnju medicinsku obradu. 

Piloti aviona Hrvatskog ratnog zrakoplovstva MIG-21 dvosjeda, koji se srušio danas 6. prosinca 2022. tijekom planske obučne aktivnosti u Virovitičko-podravskoj županiji, prevezeni su helikopterom Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s mjesta nesreće u Zagreb te sanitetskim prijevozom prebačeni na daljnju medicinsku obradu.

Na mjesto nesreće sa zadaćom potrage i spašavanja odmah su bila upućena dva helikoptera Hrvatskog ratnog zrakoplovstva Mi-171 SH, pripadnici Pukovnije Vojne policije te bespilotne letjelice. Angažirane su bile i operativne snage sustava civilne zaštite: Državne intervencijske postrojbe civilne zaštite, vatrogasci, Hrvatska gorska služba spašavanja, a na teren su upućeni i policijski službenici i lovci. Sutra u 19 sati je specijalna press konferencija o događaju.

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.