Regionalna konferencija EEN-a okupila stručnjaka za poduzetništvo iz jugoistočne Europe

Regionalna konferencija EEN-a okupila stručnjaka za poduzetništvo iz jugoistočne Europe

Hrvatska gospodarska komora (HGK) kao koordinator EEN Hrvatska, u suradnji s Hrvatskom agencijom za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO), zajedno s regionalnim partnerima, organizirala je dvodnevnu konferenciju „SEE Regional Conference 2022 Enterprise Europe Network“ koja je okupila stotinjak predstavnika partnerskih institucija iz regije – Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske, Makedonije, Slovenije i Srbije.

Cilj ovog tradicionalnog događanja bio je unapređenje suradnje među regionalnim partnerima i konzorcijima EEN-a, poboljšanje kvalitete i kapaciteta usluga. Na ovom skupu sudionici su imali priliku razmijeniti iskustva i unaprijediti suradnju kako bi se sektor malog i srednjeg poduzetništva učinkovitije razvijao te kako bi se podigla razina konkurentnosti Jugoistočne Europe na tržištu Europske unije.

Konferenciju je moderirala Tina Pahić, koordinatorica EEN Hrvatska iz HGK, institucije koja je nositelj konzorcija EEN Hrvatska od 2008. godine. "Naše tvrtke itekako prepoznaju pogodnosti EEN mreže. Do sada nam se obratilo više od 45 tisuća malih i srednjih poduzeća radi pronalaska stranih poslovnih partnera, izvoza svojih proizvoda na nova tržišta i sudjelovanja na raznim treninzima i edukacijama. Jednako su tražene i usluge potpore na događanjima za poslovno umrežavanje i studijskim posjetima tvrtki poslovnim skupovima, uz različite usluge po mjeri koje EEN pruža",  poručila je Pahić.

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.