Muškarac bacio molotovljev koktel na Centar za socijalnu skrb u Ivancu

Muškarac bacio molotovljev koktel na Centar za socijalnu skrb u Ivancu
Četrdesetogodišnji muškarac u utorak je u prostore Centra za socijalnu skrb u Ivancu bacio zapaljivu staklenu bocu i pobjegao s mjesta događaja, no ubrzo je uhićen, izvijestila je Policijska uprava varaždinska.
Muškarac je došao do ivanečkog Centra za socijalnu skrb na prvom katu zgrade, razbio staklo na vratima hodnika te u prostore Centra bacio zapaljivu staklenu bocu. Događaju je prethodilo službeno postupanje Centra u području obiteljsko-pravne zaštite djece.

Neslužbeno se doznaje da je muškarcu koji se odlučio ovako obračunati s djelatnicima Centra jutros po žurnoj mjeri oduzeto dijete.

Kako doznaje Hina, djelatnici Centra za socijalnu skrb u Ivancu u trenutku incidenta bili su u svojim uredima pa nitko od njih nije ozlijeđen.

Varaždinska policija poručuje da je nastala materijalna šteta.

Brzom reakcijom policijskih službenika, 40-godišnjak je ubrzo pronađen i uhićen te je odveden u policijsku postaju Ivanec na kriminalističko istraživanje.   
 
SDP: Reformom sustava socijalne skrbi nije osigurana zaštita radnika

SDP je u utorak oštro osudio napad na Centar za socijalnu skrb u Ivancu ustvrdivši kako reformom socijalne skrbi nisu osigurani adekvatni uvjeti rada i zaštita radnika, a Vladu su pozvali da hitno poduzme sve kako bi se radnicima u sustavu socijalne skrbi omogućilo sigurno obavljanje posla.

- Radnici u sustavu socijalne skrbi obavljaju izrazito odgovornu, a ponekad i nezavidnu zadaću u svrhu zaštite najranjivijih članova društva te su posebno ugroženi u obavljanju svojeg posla, a nisu im osigurani adekvatni uvjeti rada i osobna zaštita, iako je to reformom dugo najavljivano, ističe u priopćenju Danka Marić, potpredsjednica SDP-ovog Savjeta za socijalnu politiku.

Apelira na resorno ministarstvo i nadležne institucije da poduzmu sve kako bi se radnici zaštitili.

Predsjednica SDP-a Varaždinske županije i saborska zastupnica Barbara Antolić Vupora kaže kako nitko nema pravo uzimati pravdu u svoje ruke i pribjegavati ovakvim nepromišljenim i po život opasnim postupcima, bez obzira slagao se ili ne s odlukama pojedinih ustanova i službi.

I ona poziva Vladu i resorno ministarstvo da hitno poduzmu sve kako bi se radnicima u sustavu socijalne skrbi omogućilo sigurno obavljanje posla i osigurala potrebna zaštita. 
 
IZVOR: HRT
POVEZNICA: https://vijesti.hrt.hr/hrvatska/muskarac-bacio-molotovljev-koktel-na-centar-za-socijalnu-skrb-u-ivancu-10513589

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.