Zbog srušenih stabala vlak iskočio iz tračnica kod Novog Mesta, nekoliko putnika ozlijeđeno

Zbog srušenih stabala vlak iskočio iz tračnica kod Novog Mesta, nekoliko putnika ozlijeđeno

Na pruzi Metlika-Ljubljana u općini Novo Mesto u utorak navečer vlak je iskočio iz tračnica zbog srušenog stabla. Kako javljaju Slovenske željeznice, dvoje putnika je lakše ozlijeđeno, a prema Upravi za zaštitu i spašavanje troje.

Vlak je iskočio iz tračnica između postaja Birčna vas i Uršna sela u utorak u 21:25, priopćile su Slovenske željeznice. Uzrok su srušena stabla koja su se nalazila izvan kolosijeka i pala na željezničku prugu.
Prema informacijama PU Novo mesto, nesreća se dogodila oko 500 metara prije željezničke stanice Birčna vas. Prema prvim prikupljenim informacijama, strojovođa je primijetio srušeno stablo na tračnicama te je pokušao zaustaviti vlak aktiviranjem kočnice za slučaj opasnosti, ali je upravljačka kola vlaka ipak udarila u stablo i vlak je izletio iz tračnica.

U vlaku je bilo sedam putnika, vozač i dva konduktera. Dvije su putnice lakše ozlijeđene i prevezene su u bolnicu u Novom Mestu, objavile su Slovenske željeznice. Kako javlja Uprava za zaštitu i spašavanje, u nesreći su ozlijeđena tri putnika. Kako su priopćili, prvi vagon motornog vlaka iskočio je iz tračnica zbog srušenog hrasta.

Vatrogasci iz Novog mesta, Šmihela i Stranske vasi obavili su očevid i tehničkim zahvatom ušli u prevrnuti vagon. Neozlijeđene osobe su prevezene u Novo mesto, dok je ozlijeđenima pomoć pružena na licu mjesta i prevezeni su na cestu. Hitna ih je prevezla u Opću bolnicu Novo mesto na daljnju skrb.

Željeznička pruga Metlika-Ljubljana bit će zatvorena do otklanjanja posljedica nesreće, a za putnike će biti organiziran alternativni autobusni prijevoz. Slovenske željeznice potvrdile su da na željezničkoj pruzi Metlika-Ljubljana redovito uklanjaju stabla nagnuta nad prugu. Zbog loših vremenskih uvjeta ovo je konačno očišćeno u utorak u 18 sati . Inače, zbog obilnog snijega u utorak je više puta bilo zatvoreno više željezničkih pruga, među kojima i pruga između Borovnice i Logatca, gdje je napadalo i do 20 centimetara novog obilnog snijega, pišu u priopćenju.


Foto iluistracija: BoBo/Žiga Živulović ml.

https://www.rtvslo.si/crna-kronika/zaradi-podrtega-drevja-se-je-pri-novem-mestu-iztiril-vlak-nekaj-potnikov-poskodovanja

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.