Počinju radovi na obnovi kompleksa radionica zagrebačkog HNK-a

Počinju radovi na obnovi kompleksa radionica zagrebačkog HNK-a

Hrvatsko narodno kazalište u Zagrebu današnjim je potpisivanjem ugovora (18. siječnja 2023. godine) s izvođačem radova, tvrtkom Kamgrad d.o.o započelo izvođenje građevinskih i završnih radova na obnovi i ojačanju nosive konstrukcije na zgradama kompleksa čuvaonica i radionica HNK u Zagrebu na adresi Božidara Adžije 7a u Zagrebu. 

Kompleks zagrebačkog HNK u Adžijinoj ulici koji se sastoji od depoa, spremišta i radionica, oštećen je u potresu te su se poslovi odvijali u privremenim radionicama a danas potpisana obnova radionica i spremišta izvodit će se uz pomoć sredstava iz Fonda solidarnosti Europske unije. 

Prva faza projekta koja uključuje konstrukcijsku obnovu spremišta i radionica prema planu treba završiti do kraja lipnja ove godine. No i s privremenim radionicama koje su do sada imale smanjen kapacitet proizvodnje, kvaliteta rada nije bila upitna što posebice zahvaljujem kolegama zaposlenim u odjelu scenske proizvodnje. Nakon završetka ove faze projekta, odnosno konstrukcijske obnove postojećih zgrada, uslijedit će druga faza, koja uključuje izgradnju nove scene, rekla je intendantica zagrebačkog HNK Iva Hraste Sočo. 

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.