Zbog snježnog nevremena i bure zatvorene su za promet ceste prema Dalmaciji, u Gračacu otvoren prihvatni centar za putnike

Zbog snježnog nevremena i bure zatvorene su za promet ceste prema Dalmaciji, u Gračacu otvoren prihvatni centar za putnike
Zbog bure i snijega u poslijepodnevnim satima za sva vozila zatvorene sve ceste iz Dalmacije prema unutrašnjosti zemlje i obrnuto. Olujni i orkanski vjetrovi zadali su najveće glavobolje na širem području Rijeke. Vjetar je na širem području Rijeke rušio stabla i napravio štetu na automobilima i krovovima kuća. Vatrogasci su morali intervenirati više od deset puta. 
Zbog vjetrovitog i snježnog vremena nadležne službe od 14.30 sati zatvorile su za sva vozila sve prometnice iz pravca Dalmacije prema unutrašnjosti zemlje, priopćio je Hrvatski autoklub (HAK). Na ostalim cestama dolazi do zastoja zbog održavanja.“Do daljnjega NEMA slobodnog cestovnog pravca za SVE skupine vozila iz smjera Dalmacije prema unutrašnjosti i obrnuto (meteorološki uvjeti). Zbog većeg broja vozila koja su već isključena iz prometa na odmorištima i parking mjestima savjetujemo da se ne kreće na put na navedenoj relaciji”, javlja HAK.
Opasno je i treba polako voziti na svim cestama. HAK upozorava da je zbog zatvorenih cesta prema Dalmaciji veći broj vozila isključen iz prometa na odmorištima i parkiralištima te savjetuju da se ne kreće na put. Na cestama je mnogo vozila zimske službe, što usporava promet. Na Trsatu je stablo palo preko ceste i oštetilo automobil, a na području kompleksa Benčić u gradu zbog nevremena se dio ograde s gradilišta odnio na parkirani automobil, prenosi Hina. sa domaćih portala.Najjači udar vjetra zabilježen je na Krčkom mostu, čak 168 kilometara na sat, objavila je meteorološka postaja Rijeka. Obustavljene su mnoge trajektne i katamaranske linije, kako na području Rijeke i Kvarnera, tako i južnije, u Dalmaciji.
Zimski su uvjeti na cestama u Lici i Gorskom kotaru. Hrvatski hidrometeorološki zavod ( DHMZ ) izdao je upozorenja na buru, jugo i snijeg za cijelu zemlju.Za kamione s prikolicom i tegljače s poluprikolicama trenutno nema slobodnog cestovnog pravca iz unutrašnjosti zemlje prema Rijeci ili Istri i obrnuto. Samo za osobna vozila otvoreni su autocesta Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice, dionica riječke obilaznice između čvorova Škurinje i Orehovica, Jadranska magistrala između Novog Vinodolskog i Senja te Paški i Krčki most.U Gračacu je otvoren prihvatni centar za putnike zapele u prometu, na adresi Nikole Tesle 37, kod mosta u Gračacu, izvijestili su u nedjelju iz Ravnateljstva Civilne zaštite RH, budući da je je trenutno, zbog nevremena, zaustavljen promet između Dalmacije i unutrašnjosti.  

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.