I Hrvatska vojska angažirana u izmještanju i neutralizaciji mine iz riječke luke, mina otegljena i bit će uskoro uništena

I Hrvatska vojska angažirana u izmještanju i neutralizaciji mine iz riječke luke, mina otegljena i bit će uskoro uništena

Oglašavanjem sirene početka opasnosti u nedjelju ujutro, desetak minuta nakon šest sati, počela je složena akcija izmještanja i neutralizacije zaostale protubrodske mine iz Drugog svjetskog rata iz riječke luke. Centar Rijeke i dalje je potpuno prazan. Mina otegljena iz riječke luke, uskoro će biti uništena.

Sudjeluje 100-injak ljudi, a i pripadnici Hrvatske vojske sudjeluju u nedjelju u akciji izmještanja i neutralizacije protubrodske mine iz Drugog svjetskog rata u području putničke luke Rijeka, objavio je MORH. 

Pripadnici Hrvatske vojske s jednim sustavom bespilotnih letjelica angažirani su na nadzoru cestovnih i plovnih puteva koje je prema sigurnosnim zonama odredilo Ministarstvo unutarnjih poslova. Njihov angažman započeo je u jutarnjim satima i očekuje se, sukladno iskazanim potrebama, i dalje tijekom dana.

Temeljem odluke ministra obrane, Hrvatska vojska pružila je potporu Ministarstvu unutarnjih poslova, Policijskoj upravi primorsko-goranskoj angažiranjem bespilotne letjelice za potrebe snimanja izmještanja i neutralizacije minsko-eksplozivne naprave iz Drugog svjetskog rata.

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.