Pretukao Djeda Mraza na Badnjak, sada mora u zatvor

SUDNICA

Na Općinskom sudu u Slavonskom Brodu, sutkinja Silvija Sajfert proglasila je krivima Mateja Markovića i Đuru Baričića za nanošenje teških tjelesnih ozljeda na Badnjak prošle godine. Okrivljeni su teško ozlijedili Kristijana Ereiza, a snimka tučnjave postala je viralna. 

Prvooptuženi Marković dobio je godinu i 4 mjeseca zatvora, od kojih mora odslužiti 6 mjeseci. Drugooptuženi Baričić dobio je 8 mjeseci uvjetne kazne. Sutkinja ja napomenula da je izricanju kazne pridonijelo nekažnjavanje optuženih, ali i iskreno kajanje za počinjeno djelo.

- Svojim primjerom za ubuduće dajte do znanja da se ovako ne treba ponašati, a posljedice snosite onako kako ih snosite, rekla je Silvija Sajfert, sutkinja Općinskog suda u Slavonskom Brodu.

- Odluka suda je takva, a Državno odvjetništvo odlučit će hoće li se žaliti. Ja samo mogu kazati da Kristijan trpi posljedice događaja, a stanje njegova sluha je neizvjesno, naglasio je Zoran Marajić, opunomoćenik oštećenika Kristijana Ereiza.

- Riječ je o takvom kaznenom djelu, za koje se rijetko izriče bezuvjetna zatvorska kazna, istaknuo je Krešimir Kmet, odvjetnik Mateja Markovića.

 

IZVOR: HRT

POVEZNICA: https://vijesti.hrt.hr/hrvatska/markovic-i-baricic-osudeni-zbog-nanosenja-teskih-tjelesnih-ozlijeda-10675857

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.