Uhićeno nekoliko osoba u Požeško-slavonskoj županiji

Uhićeno nekoliko osoba u Požeško-slavonskoj županiji

USKOK i Ravnateljstvo policije potvrdili su uhićenja bivšeg gradonačelnika Požege Darka Puljašića i županijskog suca Predraga Dragičevića, koji se sumnjiče za počinjenje koruptivnih kaznenih djela.

Tužiteljstvo i policija, ne navodeći identitete, dodaju da je u tijeku provođenje hitnih dokaznih radnji protiv dvije osobe, a koje provodi osječki PNUSKOK u koordinaciji s USKOK-om na području Požeško-slavonske županije. Policija ističe da je kriminalističkim istraživanjem obuhvaćeno više osoba, od kojih je jedna predstavnik sudbene vlasti.

 

Dragičević i Puljašić na ispitivanju u Osijeku

12:17

Iz Požege se za HRT-ov podnevni dnevnik javila Sanja Najvirt.

- Do detalja je vrlo teško doći, kako doznajemo, koordinirana akcija USKOK-a i policije započela je vrlo rano jutros. Istražitelji su prvo pokucali na vrata bivšeg požeškog gradonačelnika Darka Puljašića i to zbog sumnje na nova koruptivna djela. Riječ je o davanju i primanju mita te pogodovanju u zapošljavanju. U istoj akciji nešto kasnije uhićen je i sudac županijskog suda u Slavonskom Brodu, Predrag Dragičević zbog sumnje za pogodovanje u predmetu Puljašić. Podsjetimo, u veljači ove godine bivši gradonačelnik Puljašić osuđen je na dvije godine zatvora uvjetno zbog malverzacija s dogradnjom dvorane Cesarićeve škole u Požegi. Na zahtjev USKOK-a, sucu županijskog suda Predragu Dragičeviću državno sudbeno vijeće skinulo je danas imunitet, rekla je Najvirt.

Dodala je kako su obojica na daljnja ispitivanja privedeni u USKOK u Osijek.

 

Božinović: Uhićene su dvije osobe koje su osumnjičene za koruptivna djela

11:31

Davor Božinović, potpredsjednik Vlade RH i ministar unutarnjih poslova, na konferenciji za medije komentirao je uhićenja u Požeško-slavonskoj županiji. 

- Obično su te akcije koje provode USKOK i policija višemjesečne. Koliko mi je poznato uhićene su dvije osobe koje su osumnjičene za koruptivna djela. Vidjeli ste priopćenje USKOK-a i priopćenje policije, vjerojatno će biti i još priopćenja. To je u ovom trenutku sve što vam mogu reći, rekao je Božinović. 

 

U tijeku su uhićenja i provođenje hitnih dokaznih radnji

09:54

Uhićenja i hitne dokazne radnje rezultat su kriminalističkog istraživanja koje provodi PNUSKOK u koordinaciji s USKOK-om. Navedene radnje provode se na području Požeško-slavonske županije, a odnose se na dvije osobe za koje se sumnja da su počinile koruptivna kaznena djela.

Budući da jedna osoba u odnosu na koju se provode navedene radnje obnaša dužnost u tijelu sudbene vlasti, od Državnog sudbenog vijeća zatraženo je skidanje imuniteta što je DSV i odobrio.

USKOK će nakon ispitivanja osumnjičenika donijeti odluku o daljnjem postupanju u predmetnom slučaju o čemu će pravodobno obavijestiti javnost, stoji u priopćenju USKOK-a.

 

Policijski istražitelji i USKOK postupaju na području Požeško-slavonske županije

09:30

Ravnateljstvo policije objavilo je da su "Policijski službenici Policijskog nacionalnog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta – Služba Osijek, u koordinaciji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, započeli rano jutros realizaciju kriminalističkog istraživanja zbog sumnje u počinjenje koruptivnih kaznenih djela.

Kriminalističkim istraživanjem obuhvaćeno je više osoba, od kojih je jedna predstavnik sudbene vlasti.

Provođenje dokaznih radnji u tijeku je na području Požeško-slavonske županije, a po dovršetku kriminalističkog istraživanja, PNUSKOK će podnijeti kaznenu prijavu Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, navodi se u priopćenju.

 

IZVOR: HRT

POVEZNICA: https://vijesti.hrt.hr/hrvatska/uhiceno-nekoliko-osoba-10890410

 

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.