Požar kod Grebaštice: Izgorjeli automobili, vatra došla i do kuća, evakuacija

POŽAR KOD GREBAŠTICE

U Dalmaciji bukti veliki požar s kojim vatrogasci već nekoliko sati vode tešku borbu. Gori u Grebaštici kod Šibenika, a gašenje otežava jak vjetar. Izgorjeli su automobili, vatra je došla i do kuća zbog čega se evakuira dio stanovništva. Novinarka HRT-a Ana Štrelov izvijestila je u Vijestima u 16.30 kakva je situacija.

Zbog jakih udara vjetra požar koji je iza 11 sati buknuo kod Grabeštice u blizini Šibenika još uvijek nije pod kontrolom i širi se nošen jugom, zahvatio je i stambene objekte, a stožer civilne zaštite odlučio je da se evakuirani stanovnici smjeste u sportsku dvoranu Baldekin.


- Požar još uvijek nije pod kontrolom vatrogasaca, a jak vjetar otežava njegovo gašenje. Povećava se broj angažiranih snaga kako bismo ga što prije lokalizirali, rekao je glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković.

Na terenu je 148 vatrogasaca, 56 vozila i pet kanadera. Obustavljen je promet tim dijelom magistrale te je do daljnjeg prekinuta isporuka električne energije.

Šibenski Stožer Civilne zaštite priopćio je da je vatra zahvatila i stambene objekte te se evakuiraju obitelji iz objekata koji su ugroženi ili zahvaćeni požarom.

Stanovnici ugroženog dijela Grebaštice prevoze se vozilima MUP-a do Morinjskog mosta, potom autobusom ATP-a do Sportske dvorane Baldekin, gdje im je osiguran smještaj.

Stožer civilne zaštite je pripravan i spremni smo osigurati svu potrebnu pomoć. Vjerujem da će vatrogasne postrojbe u što skorije vrijeme požar staviti pod kontrolu, poručio je Danijel Mileta, načelnik Stožera.

Policija je zatvorila državnu cestu D-8 od Žaborića prema Primoštenu, kako bi osigurala nesmetan rad vatrogasaca i ostalih službi angažiranih na gašenju požara. Promet se preusmjerava na cestu D-58.

U gašenju požara kod Grebaštice angažirani su vatrogasci iz Šibensko-kninske i Splitsko-dalmatinske županije kao i intervencijske vatrogasne postrojbe Zadar, Split i Šibenik.

To je drugi požar u ovogodišnjoj Protupožarnoj sezoni u kojoj sudjeluju zračne snage iz sastava Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga RH, kažu u Ministarstvu obrane.

 

IZVOR: HRT

POVEZNICA: https://vijesti.hrt.hr/hrvatska/sibenik-gasenje-pozara-kod-grebastice-otezava-jaki-vjetar-10895456

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.