HV i dalje pomaže Slavoniji: Na terenu 270 hrvatskih vojnika

HV i dalje pomaže Slavoniji: Na terenu 270 hrvatskih vojnika

Pomoć Slavoniji na sanaciji šteta nastalih uslijed olujnog nevremena Hrvatska vojska nastavlja pružati i u utorak 25. srpnja 2023., a sukladno iskazanim potrebama županijskih Stožera civilne zaštite.Tako je tijekom današnjeg dana na području Vukovarsko-srijemske županije angažirano oko 200 pripadnika Hrvatske vojske i to na području: Nijemaca, Iloka, Otoka, Lovasa, Tovarnika – Ilače, Mikluševaca, Starih Jankovaca – Slokavaca, Privlake, Andrijaševaca i Babine grede. 

Također, na području Slavonskog Šamca i Slavonskog Broda u Brodsko-posavskoj županiji na terenu se nalazi njih 70.Ministar obrane Mario Banožić koji od prošlog tjedna obilazi sva slavonska mjesta koja se suočavaju s posljedicama velikog nevremena, još je jednom zahvalio svim djelatnicima, načelnicima i gradonačelnicima općinskih i županijskih stožera civilne zaštite, koji svako jutro i večer daju izravne zadaće svim sastavnicama domovinske sigurnosti.

 „Uz 200 pripadnika Hrvatske vojske ovdje na području Vukovarsko-srijemske županije, na terenu su raspoređeni vatrogasci, pripadnici Hrvatske gorske službe za spašavanje i sve ostale sastavnice domovinske sigurnosti, odnosno oko 700 osoba radi na ovom području u devet općina i dva grada, sukladno zadaćama koje su definirane na županijskom Stožeru civilne zaštite Vukovarsko-srijemske županije“, istaknuo je ministar.

Posebnu zahvalu uputio je Hrvatskoj vojsci za sve što čine za pomoć Slavoniji u cilju normalizacije života njezinih građana: „Zahvaljujem pripadnicima Hrvatske vojske koji obavljaju zadaće koje predstavljaju ugrozu za građane, odnosno pomažu pri raščišćavanju prometnica kako bi se osigurao pristup Hrvatskoj elektroprivredi i ostalim institucijama za normalno funkcioniranje i uvjeti za život građana“.

Podsjećamo, ministar obrane povisio je naknade pripadnicima Hrvatske vojske angažiranima na uklanjaju posljedica nevremena za 100 posto. Tako će umjesto naknade od 20, za svaki dan angažmana primiti naknadu u neto iznosu od 40 eura.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.