Tornado u Ilirskoj Bistrici oštetio 11 objekata, šteta nakon nevremena još nije poznata

Koseze kod Ilirske Bistrice, gdje je tornado otkrivao krovove. Foto: Arso/Klemen Bergoč

U srijedu kasno poslijepodne, navečer i u prvom dijelu noći moguća su nevremena s jakim udarima vjetra, jačim pljuskovima i lokalnom tučom, prognozira slovenska Agencija za zaštitu okoliša. Slovenija je na udaru jakih nevermena i nadalje, a iza nje i sjever Hrvatske. Na području Bjelovara jučer je u manje od dva sata palo oko 30 litara po četvornom metru. Zbog dolaska novih olujnih oblaka iz Italije i Slovenije, gdje su zabilježene i pijavice i tuča - i tijekom noći je kod nas bilo nestabilno. 
U Sloveniji u utorak navečer je Ilirskom Bistricom bjesnio tornado, na Bledu je stablo palo na turistički vlak. Obilna kiša i jak vjetar u utorak navečer uzrokovali su veliku štetu. Udari jakog vjetra otkrivali su krovove i rušili stabla tornado je na području Ilirske Bistrice oštetio 11 objekata. Vjetar je puhao više od 100 kilometara na sat, a tornado je bjesnio u blizini naseljenog mjesta. Na postaji Koseze kod Ilirske Bistrice izmjeren je najjači udar vjetra od 107 kilometara na sat.

Danas će prema prognozi DHMZ-a na Jadranu biti pretežno sunčano. U unutrašnjosti povremeno umjerena naoblaka, a uz lokalno jači razvoj oblaka pokoji pljusak moguć je u gorju te unutrašnjosti Istre i Dalmacije. Vjetar slab do umjeren jugoistočni i jugozapadni. Na Jadranu umjereno jugo i južni vjetar. Najviša dnevna temperatura između 27 i 32 °C.

Foto: Arso/Klemen Bergoč

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.