U sukobu BBB i navijača AEK- jedna osoba preminula, Dinamo se obrtio priopoćenjem,Vlada najoštrije osudila navijačko nasilju u Ateni

U sukobu BBB i navijača AEK- jedna osoba preminula, Dinamo se obrtio priopoćenjem,Vlada najoštrije osudila navijačko nasilju u Ateni

Uoči utakmice trećeg pretkola Lige prvaka Dinamo – AEK u Ateni došlo je do više sukoba navijača uslijed kojih je jedna osoba smrtno stradala od ubodnih rana oštrim predmetom. Grčki mediji navode da je riječ o 22-godišnjem navijaču AEK-a te utakmicu stavljaju pod upitnik. U povodu kaosa koji je zahvatio glavni grad Grčke i sudjelovanja oko 200 pripadnika Bad Blue Boysa u neredima, unatoč zabrani prisustva gostujućih navijača na utakmici, Dinamo je objavio priopćenje, piše Večernji.hr.

Nažalost, jedna osoba izgubila je život tijekom nereda. GNK Dinamo ovim putem želi izraziti iskrenu sućut obitelji preminule osobe", pišu iz Dinama.

Četvrt Nea Filadelfija, gdje se nalazi stadion Aja Sofija, poznat i pod imenom OPAP Arena, bila je prizorište neviđenog nasilja i neobuzdanog divljaštva. Prema pisanju grčkih medija, oko stotinu navijača Dinama sukobilo se s navijačima AEK-a, pri tome je smrtno stradao 22-godišnji navijač grčkog prvaka, a ozlijeđeno je još osam osoba (tri Grka i pet Hrvata), a među njima je i jedan maloljetnik koji je zadobio teške ozljede glave i mozga nakon udarca kamenom. Navode i da je uhićeno 96 osoba, među njima 87 Hrvata, koji su na ispitivanju u policijskoj postaji, piše Protothema.

Hrvatska Vlada najoštrije osuđuje navijačke nerede, nasilje i huliganizam u Ateni koji su doveli do tragičnog gubitka života jednog grčkog navijača. Izražavamo najdublju sućut obitelji  preminulog mladića. Predsjednik Vlade Plenković nazvao je grčkog premijera Mitsotakisa te mu izrazio sućut i osudio nasilje. Ovakvo navijačko ponašanje predstavlja negaciju sporta, koji promiče fair-play, toleranciju i respekt sportaša. Umjesto održavanja kvalifikacijske utakmice za najelitnije nogometno natjecanje Ligu prvaka, između hrvatskog i grčkog prvaka, GNK Dinama i AEK-a, svjedočimo stravičnim scenama iz Atene gdje dio navijača čini štetu hrvatskom nogometu. Ujedno, onemogućavaju sve druge navijače koji u pristojnom i civiliziranom ozračju žele pratiti nastupe hrvatskih klubova i Hrvatske nogometne reprezentacije.

 Očekujemo da se istraže sve okolnosti i sankcioniraju odgovorni za navijačke obračune te smrt i ozljeđivanje drugih navijača.  Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Ateni u stalnom je kontaktu s grčkim vlastima, a u vezi s 80-ak privedenih hrvatskih državljana.

 

 

 

 

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.