Valamar će ove godine zasaditi više od osam tisuća novih stabala

Valamar će ove godine zasaditi više od osam tisuća novih stabala

U sklopu drugog izdanja donacijske kampanje „Easy as one, two, tree“, u četvrtak, 9. studenog, Valamarovi zaposlenici pomogli su u akciji pošumljavanja na području naselja Perjasica u Karlovačkoj županiji. Valamar će ove godine, zahvaljujući donacijama svojih gostiju, zasaditi više od 8,000 novih stabala na lokacijama u Hrvatskoj.

Kampanja “Easy as one, two, tree” pokrenuta je prošle godine u suradnji s CO2MPENSATING BY PLANTING, inicijativom Saveza izviđača Hrvatske, Hrvatskih šuma i agencije HEARTH koja ima za cilj omogućiti tvrtkama, gradovima i općinama da neutraliziraju svoj ugljični otisak sadnjom stabala. U akciji sadnje stabala sudjelovali su zaposlenici Valamara.

Prošle godine Valamar je zasadio više od 3,000 stabala u Splitsko-dalmatinskoj i Karlovačkoj županiji, a u kampanji su veliku ulogu igrali gosti Valamarovih objekata. U sklopu akcije „Easy as one, two, tree“ svaki Valamarov gost ove sezone tijekom svog boravka imao je mogućnost donirati za sadnju stabala, a za svako stablo Valamar se obvezao posaditi još jedno.

„Kao vodeća turistička tvrtka u Hrvatskoj, imamo posebnu odgovornost sustavno primjenjivati visoke standarde u zaštiti okoliša. U svojim destinacijama već brinemo o 80.000 stabala te provodimo niz programa očuvanja Jadranskog mora i bioraznolikosti. Tako smo u brojnim objektima postavili kućice za gniježđenje ptica u suradnji s udrugom BIOM te hotele za kukce. Raduje nas što smo svi zajedno dio pozitivne promjene, zato bih se ponovo htjela posebno zahvaliti našim gostima na njihovim donacijama i našim zaposlenicima koji su volontirali i pomogli u sadnji novih stabala u Karlovačkoj županiji”, izjavila je Tea Pestotnik Prebeg, direktorica sektora kvalitete i održivosti u Valamaru.

Valamar je prva turistička kompanija u Hrvatskoj koja je integrirala održivi razvoj u upravljanje poslovanjem i razvojem te objavila ciljeve održivosti prema ESG okviru. Kompanija je nedavno pristupila i globalnoj „Science Based Targets“ inicijativi, koja okuplja više od četiri tisuće kompanija koje su se obvezale smanjiti emisije stakleničkih plinova u skladu s ciljevima Pariškog sporazuma i najnovijim znanstvenim saznanjima o klimi. Inicijativa podržava globalno gospodarstvo u postizanju dva cilja – prepoloviti emisije stakleničkih plinova do 2030. i postići neto nultu stopu emisija do 2050. godine.

Do 2025. godine Valamar planira doseći ugljičnu neutralnost u prvom i drugom opsegu te planira uložiti 50 milijuna eura u destinacije i društveni učinak.

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.