Stiglo najavljivano pogoršanje vremena, bura zatvorila autocestu kod Maslenice, snijega još nema previše

Stiglo najavljivano pogoršanje vremena, bura zatvorila autocestu kod Maslenice, snijega još nema previše

Stigla je najavljena promjena vremena  koja je donijela niže temperature, olujni vjetar, snijeg i probleme u prometu. Prema podacima DHMZ-a u 9 sati najviše snijega palo je u Đakovu i Hrvatskoj Kostajnici (10 cm), zatim u Gradištu kod Županje i Požegi (7 cm), u Čepinu i Plaškom (6 cm) te u Vinkovcima i Belom Manastiru (5 cm). U Slavonskom Brodu su izmjerena 4 cm, a u Sisku i Osijeku 3 cm snijega. Za sav promet zatvorena je autocesta A1 Zagreb-Ploče-Karamatići između čvorova Sveti Rok i Posedarje te Jadranska magistrala između Senja i Svete Marije Magdalene. Snijeg je oko podneva ponovno počeo, padati i u Varaždinu.

U unutrašnjosti mjestimice pada snijeg, kolnici su mokri i skliski u većem dijelu zemlje. Zbog niskih temperatura moguća je poledica, posebice na mostovima i nadvožnjacima. U priobalju puše jaka i olujna bura. 

 Sinoć od 21 sat za sva vozila zatvorena je autocesta A1 između čvorova Posedarje i Sv. Rok. Obilazak je državnom cestom Posedarje - Maslenica - Zaton Obrovački - Gračac, samo za osobna vozila, javila je iz Maslenice novinarka Marina Šaponja. Ceste su zatvorene za kamione i autobuse.

Dodala je kako su najveći udari bure zabilježeni na vijaduktu Božići te izvijestila kako prometnih nesreća nije bilo. Ponovila je kako se slično vrijeme s jakim vjetrom i niskim temperaturama očekuje i sutra. U trenutku javljanja, počelo je i sniježiti. 

 Putnici, stanovnici zadarskog zaleđa, koje je bura zaustavila na Maslenici - kažu kako su znaju živjeti s njom. Očekivali su i jači vjetar, a na probleme u prometu su, kažu - navikli.
 
Na autocesti Zagreb - Beograd, u Srbiji je - uslijed velikog snijega i vjetra došlo je do nekoliko prometnih nesreća, objavio je HRT vhttps://vijesti.hrt.hr/hrvatska/stigla-promjena-vremena-niske-temperature-jak-vjetar-i-problemi-u-prometu-11269857
 
  
 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.