Policija objavila detalje ubojstva u Splitu

POLICIJA

Policijski službenici Policijske uprave splitsko-dalmatinske dovršili su kriminalističko istraživanje nad uhićenom dvojicom muškaraca, 31-godišnjakom i 37-godišnjakom.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem, 31-godišnjak se sumnjiči da se 24. veljače u 00:48 sati u Splitu, u ulici Mažuranićevo šetalište 1, na pločniku ispred hotela, verbalno i fizički sukobio s 22-godišnjakom. Potom je otišao u stan po nož te se vratio natrag na ulicu do mladića koji se udaljavao i zadao mu s nožem ubodnu ranu u predjelu desne strane prsišta.

Nanio mu je ubodnu ranu od koje je 22-godišnjak u 01:20 sati preminuo u Kliničkom bolničkom centru Split.

Utvrđena je osnovana sumnja da je 31-godišnjak počinio kazneno djelo ubojstva te je protiv njega podnijeta kaznena prijava nadležnom Županijskom državnom odvjetništvu u Splitu. Noćas iza ponoći predan je policijskom pritvorskom nadzorniku.

Nadalje, provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je 37-godišnjak sudjelujući zajedno s 31-godišnjakom u verbalnom i tjelesnom sukobu na ulici, a koji je prethodio ubojstvu 22-godišnjaka, počinio prekršaj iz članka 6. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira te je priveden na Općinski prekršajni sud u Splitu.

 

IZVOR: HRT

POVEZNICA: https://vijesti.hrt.hr/hrvatska/sukobio-se-s-mladicem-otisao-u-stan-po-noz-pa-ga-izbo-nekoliko-puta-11381696

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.