Nesreća zrakoplova kraj Zagreba, srušio se mali zrakoplov Cessna 182

Nesreća zrakoplova kraj Zagreba, srušio se mali zrakoplov Cessna 182

Dana, 25. svibnja došlo je do pada zrakoplova tipa Cessna 182 na području Općine Stupnik. Prva dojava prema HGSS-u zaprimljena je u 16:13 sati. Objavio je u subotu HGSS.  A mediji među kojima i Dnevnik.hr javljaju  - Manji zrakoplov srušio se u subotu poslijepodne kraj Zagreba, na području zračne luke u Ježdovcu, poznatijem kao aerodrom Lučko. Kako neslužbeno doznajemo, jedna je osoba poginula. Izvješće: Kraj Zagreba u blizini aerodroma Lučko srušio se mali zrakoplov Cessna 182 . U zrakoplovu je bilo petero ljudi, jedna osoba je poginula. Avion je služio za padobranske skokove.

 Sve ozlijeđene osobe su zbrinute i prema prvim saznanjima nisu životno ugrožene, otkrio je premijer Plenković koji je stigao na mjesto nesreće.

„Prema informacijama policije, HGSS-a, Civilne zaštite i Hitne medicinske službe, nažalost, jedna je osoba preminula, a ostalima se ukazuje pomoć“, poručio je. Zahvalio je na promptnoj akciji svih ekipa koje su u vrlo kratkom roku zbrinule ozlijeđene koji, prema prvim informacijama, nisu životno ugroženi. Premijer je izvijestio da su trenutno na terenu predstavnici Agencije za istraživanje nesreća u zrakoplovnom, željezničkom i pomorskom prometu koji će imati vijesti o uzrocima ove nesreće. Dodao je da su sve osobe bile hrvatski državljani. 
Ministar zdravstva Vili Beroš kazao je da će troje lakše ozlijeđenih biti kopnenim putem prevezeni do bolnica, ja jednu teže ozlijeđenu osobu, kod koje se sumnja na ozljedu kralježnice, helikopter hitne medicinske službe prebaci će u KB Dubrava.

Kronologija događanja bila je slijedeća.

U padu Cessne poginuo je vozač Hitne pomoći iz Zaprešića, doznaje Danas.hr. 

21:10 - HGSS je objavio dramatične fotografije spašavanja iz šume, nakon što je na području Ježdovca pao mali zrakoplov Cessna.

 
Image
 

20:30 - Jedna od ozlijeđenih u padu zrakoplova kraj Zagreba je Veselka Klobučarić-Pirc, predsjednica padobranskog kluba Croatia i viceprvakinja Europe u skokovima na cilj. Prema informacijama njenog supruga Zdravka, Veselka ima prijelom noge i sumnjaju na ozljedu kralježnice. Prebačena je helikopterom u KB Dubrava.

Klobučarić-Pirc je iskusna padobranka s 4708 skokova, inženjerka grafičke tehnologije i nastavnica padobranstva. Bila je članica Državne reprezentacije bivše Jugoslavije i Republike Hrvatske te višestruka državna prvakinja i osvajačica brojnih međunarodnih medalja.

19:40 - Reporter RTL-a Mario Jurič razgovarao je s HGSS-ovcima koji su sudjelovali u pretraživanju terena. Avion je bio okrenut naopako. Više informacija možete pronaći ovdje.

19:30 - Neslužbeno se doznaje da je među ozlijeđenima pripadnik Oružanih snaga koji se rekreativno bavi padobranstvom. Nema težih ozljeda među njima.

Ukupno su ozlijeđene četiri osobe. Jedna osoba je teže ozlijeđena i prebačena u KB Dubrava, dok su troje lakše ozlijeđeni prevezeni u različite bolnice.

19:12 - Svjedoci nesreće za RTL Danas opisali su trenutak nesreće. Alen Cepić je izjavio da je avion pao ravno, polomio drvo koje je prignječilo čovjeka. Četvero iz aviona su preživjeli, dok je jedan preminuo. Više o njihovim izjavama možete pročitati ovdje.

18:30 - Na mjesto nesreće stigli su premijer Andrej Plenković i ministar zdravstva Vili Beroš, koji je potvrdio težu ozljedu jedne osobe. 18:24 - Najteže ozlijeđeni prevezen je helikopterom u KBC Zagreb. Druge bolnice također su u pripravnosti za prihvat ozlijeđenih.

18:10 - Ravnateljstvo civilne zaštite potvrdilo je da se zrakoplov marke Cessna 182 srušio na području Stupnika. Jedna osoba je poginula, a četiri su ozlijeđene. Radi se na trijaži ozljeda i organizaciji transporta ozlijeđenih. 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.